Veel mensen hebben behoefte aan een goed gesprek

Foto: Afbeelding van klimkin via Pixabay

Praten over dingen is erg belangrijk. Het werkt stress verlagend en door iets hardop uit te spreken, kun je sommige dingen ook beter verwerken.

Door Sam Fish

Echter heeft niet iedereen iemand om sommige gesprekken mee te voeren. Dat kan liggen aan een stukje vertrouwen of misschien wel de eenzaamheid die de coronacrisis heeft veroorzaakt. En dat is precies waar Stichting ZIJN om de hoek komt kijken. Zij bieden namelijk een luisterend oor aan iedereen die het nodig heeft.

Een goed gesprek

“Wanneer we ouder worden, of na bijzondere gebeurtenissen, blikken we vaak terug op ons leven. We kijken naar dingen die gebeurd zijn en keuzes die we hebben gemaakt. Sommige levensvragen worden urgenter door corona,” vertelt het team. “Mensen hebben misschien hun belangrijkste persoon, of meerdere personen, verloren door het coronavirus. Misschien hebben ze niet goed afscheid kunnen nemen door contactbeperking. Anderen voelen zich ook nog eenzaam door de maatregelen van de overheid. Een goed gesprek op z’n tijd kan dan wonderen doen. En speciaal voor deze mensen zitten wij klaar. Want soms is het makkelijker om te praten met iemand die je niet kent. Er wordt niet geoordeeld en wie weet levert zo’n gesprek wel nieuwe inzichten op.”

Bellen

Zo’n goed gesprek gaat zowel telefonisch als face to face. Hierbij worden uiteraard wel de coronamaatregelen in acht genomen. Via 0187-48336 (toets 2) kun je een gesprek aanvragen. Deze wordt binnen een week ingepland.