Je kunt voortaan wintersporten op de Brouwersdam!

Foto: PR Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam

De Brouwersdam is in de zomer al een walhalla voor watersporters. Maar daar komt vanaf oktober ook een wintersportaanbod bij!

Vanaf 15 oktober 2021 wordt Zeil- en Surfcentrum Brouwensdam tijdens de wintermaanden omgebouwd. Het wordt dan een winterse Shop & Experience! Een grote stap en uitdagend plan in deze bijzondere tijd. Echter is het vanuit de ondernemers gezien juist logisch. Met een winteraanbod kunnen er jaarrond banen aangeboden blijven. En daarvoor zijn activiteiten buiten het zomerseizoen essentieel.

Veranderingen

Door de pandemie vallen er sinds maart 2020 schoolkampen, evenementen en bedrijfsuitjes weg. Daarom is dit juist het goede moment om naar het huidige aanbod te kijken. Daarbij wordt ook gelijk gekeken naar de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Onder de sportieve medewerkers en eigenaren is de passie en kennis voor wintersport enorm. Al snel was het team ervan overtuigd dat Brouwersdam niet alleen faciliteiten heeft voor een shop met wintersportartikelen. Het is ook nog eens de unieke locatie voor een volledige wintersportexperience. Een nieuw plan dat volledig aansluit bij de dynamiek en activiteiten van het huidige bedrijf, ondernemers en werknemers.

Brouwersdam Snow, Shop & Experience

Voor de winter van 2020 was dit alles enkel nog een grote wens. Maar vanaf oktober 2021 is Brouwersdam Snow, Shop & Experience een feit. Binnen het team is er behoorlijk wat kennis opgedaan over materialen, activiteiten en trainingen. Een groot aantal medewerkers heeft jarenlange ervaring in de sneeuw. Zij hebben gewerkt als ski- of snowboardinstructeur. Sommigen hebben getoerd of meegedaan aan wedstrijden.

“Met veel enthousiasme hebben we eind februari de knoop doorgehakt,” laat het bedrijf weten. “We gaan ervoor als team. We staan achter alle plannen en gaan er een geweldige wintersport van maken.”

Aanbod

Inmiddels zijn de inkopen gedaan en is er een mooi aanbod voor de winter. De hele Surfshop wordt dan in oktober omgebouwd tot wintersportshop. Daarbij ligt de nadruk vooral op kwalitatief hoogwaardige producten. Spullen die je gegarandeerd nodig hebt tijdens de wintershop. Denk aan ski’s, snowboards, boots, goggles, helmen, onderkleding en lawinetassen.

Wintersportready

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om in één keer de spullen aan te trekken en op pad te gaan. Daarom is er vanaf oktober ook gelijk de Wintersport Ready Bootcamp. “Hierbij focussen wij ons op oefeningen die gerelateerd zijn aan de bewegingen die je maakt op de piste. Voor de veiligheid bieden we een lawine-piepertraining aan op het strand,” vertellen ze.

Maar er is nog veel meer om je helemaal in de wintersport te wanen op ons mooie eilandje. Ga dus zeker in oktober langs bij het Surfcenter.

Windsurfen blijft

Wel nog even een geruststelling voor alle windsurfers die hun passie zien verdwijnen in de winter. Geen nood, het windsurfen blijft op de eerste plaats staan bij Brouwersdam. “Dat is immers onze basis en onze roots!” Tijdens de wintermaanden wordt het surfassortiment verplaatst naar een andere plek binnen het gebouw. “We blijven gewoon dezelfde kwaliteit en service bieden die mensen gewend zijn,” beloven ze. “Deze combinatie van winter- en zomersport maakt de Brouwersdam uniek.”