Hartveilig Den Bommel is openbare AED rijker

Foto: Pixabay; Eliens

Den Bommel is een AED rijker. Het redmiddel hangt in een buitenkast bij verenigingsgebouw Bij de Bron. Daarmee is hij altijd beschikbaar.

De overeenkomst voor de AED werd vrijdag 9 april ondertekend door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. Ook Annelies van den Hoek ondertekende het document, zij is de beheerder van het gebouw. De ondertekening symboliseerde de afsluiting van het project ‘Hartveilig Goeree-Overflakkee’.

Den Bommel is hartveilig

De komst van de AED werd medemogelijk gemaakt door de dorpsraad van Den Bommel. Mede door hen is het dorp nu ‘hartveilig’ verklaard. Den Bommel is daarmee onderdeel van het project ‘Hartveilig Goeree-Overflakkee’. Dat project heeft ervoor gezorgd dat er op het hele eiland een dekkend netwerk van AED’s in buitenkasten is. Daarmee kunnen bijna alle bewoners van het eiland bij hartproblemen binnen 6 minuten geholpen worden.

Vrijwilligers

Natuurlijk zijn niet alleen AED’s belangrijk om dit mogelijk te kunnen maken. Ook vrijwilligers die te hulp kunnen schieten als burgerhulpverlener zijn hierbij van onschatbare waarde. Zeker in een uitgestrekt gebied als het eiland zijn veel vrijwilligers hiervoor nodig.

Wil jij als vrijwilliger burgerhulpverlener worden om te kunnen helpen bij meldingen? Kijk dan op www.hartslagnu.nl voor meer informatie. Daar kun je ook AED’s aanmelden die misschien nog niet op de kaart staan.

Vorige week vrijdag heeft onze burgemeester met Annelies van den Hoek (beheerder verenigingsgebouw ‘Bij de Bron’) een…

Geplaatst door Gemeente Goeree-Overflakkee op Dinsdag 13 april 2021