Ouddorpse reddingsbrigade weer aanwezig op strand

Foto: Facebook Ouddorpse Reddingsbrigade

Het strand in Ouddorp heeft een eigen reddingsbrigade, maar die zijn niet het volledige jaar aanwezig. Alleen in het hoogseizoen.

Door Sam Fish

Als de reddingsbigade dan weer aanwezig is, dan weet je zeker dat het mooie weer onze kant op komt. Dan is het vakantieseizoen namelijk begonnen. De Ouddorpse Reddingsbrigade heeft nu op Facebook gedeeld dat ze weer op hun post zitten, dus de vlag kan uit.

Wees voorzichtig

Afgelopen weekend was het eerste weekend dat het team weer toezicht hield op het strand. Zij zijn dan ook vanaf nu weer operationeel op de posten van Het Flaauwe Werk en de Brouwersdam. “Echter gelden nog steeds dezelfde regels,” benadrukken ze in hun Facebookbericht. “Houd afstand en vermijd drukke plekken. Als je de zee in gaat, doe dit dan nooit alleen en houd het kort. Het water is nog ijskoud, dus de kans op onderkoeling is groot!”

Eerste redding

De Ouddorpse Reddingsbrigade heeft zelfs al een eerste redding achter de rug. Er was gelukkig geen persoon in nood, maar wel een dier. “Tijdens een patrouille zagen onze lifeguards een zeekoet die in de problemen was geraakt. Het beest was in een zwin terecht gekomen en kon niet meer op eigen kracht uit het water komen. Daarom werd één van onze jeeps ingezet om de vogel op te vangen.”

Het dier is vanaf de reddingspost overgedragen aan de dierenambulance. Een rustige start van het seizoen, ze zijn er weer helemaal klaar voor.

Het eerste weekend-toezicht van lifeguards zit er weer op! De Ouddorpse Reddingsbrigade is vanaf dit weekend weer…

Geplaatst door Ouddorpse Reddingsbrigade op Maandag 12 april 2021