Ziekenhuis in Dirksland start met immunotherapie

Foto: PR CuraMare

Op maandag 22 maart is het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland gestart met immunotherapie. De eerste patiënt is inmiddels gestart met de behandeling.

Immunotherapie is een manier om kanker te behandelen. Het activeert het eigen afweersysteem, zodat het de longkanker gaat aanvallen. Patiënten hoeven nu niet meer voor iedere behandeling naar een ander ziekenhuis af te reizen.

Mooie ontwikkeling

Longarts Lida Hoogerbrugge is erg blij met de ontwikkeling. “In de behandeling van longkanker zijn de afgelopen jaren nieuwe behandelmogelijkheden gekomen. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen is deze immunotherapie,” vertelt ze. “Vanaf nu bieden we dat dus ook aan in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat betekent dat patiënten alleen voor de opstartfase naar het Maasstad Ziekenhuis moeten. Daarna kunnen ze de verdere behandelingen bij ons in Dirksland krijgen. We zijn heel blij met deze stap. Het betekent dat mensen met longkanker dichter bij huis behandeld kunnen worden. Ook tijdens de intensieve behandelingen.”