KoffieTukTuk en take-away bij het Ziekenhuis!

Foto: CuraMare

Wie na november in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is geweest, heeft het al gezien. Maar het ziekenhuis beschikt sinds dien over een KoffieTukTuk en take-away!

Bij de TukTuk zijn onder andere koffie, thee en warme chocolademelk verkrijgbaar. Maar ook smoothies, yoghurt, appelflappen, koeken en vers belegde broodjes kun je er krijgen. De TukTuk zelf staat in het restaurant en is door corona daardoor alleen voor personeel beschikbaar. Maar voor patiënten en bezoekers is er naast de hoofdingang een afhaalraam gemaakt. Zo kan iedereen toch nog genieten van een drankje met wat lekkers.

Brandstof

De mobiele koffie-unit is een initiatief van de vrijgevestigde medisch specialisten van het ziekenhuis. “Met onze KoffieTukTuk voorzien we in de behoefte om voor patiënten en bezoekers een wachtmoment aangenamer te maken. Dit doen we met een heerlijke beker koffie,” zegt Iris van Groeningen, voorzitter van het MSB. “Maar het is ook fijn voor de collega’s die tijdens hun pauze even lekker kunnen genieten.”

En dat de koffie een goede brandstof is voor medewerkers en patiënten, blijkt maar uit de naam. De koffie komt namelijk bij Brandstof Koffie vandaan. Dat is een ambachtelijke koffiebranderij op Goeree-Overflakkee. De worstenbroodjes, koeken en andere lekkernijen komen van Bakkerij van Harberden. “Op deze manier werken we samen met lokale aanbieders. Dat vinden we belangrijk,” aldus Iris.

Een glimlach

De medewerkers van de TukTuk bereiden de koffie met veel zorg en liefde. “Met een glimlach, een vriendelijk woord en natuurlijk een heerlijke beker koffie, staan we voor iedereen klaar. Hopelijk mogen de mensen snel ook binnen van de koffie genieten,” zegt Daniëlle Hollander. “We zien ook dat mensen er blij van worden. Als een patiënt of bezoeker het ziekenhuis verlaat, komen ze toch even langs het raam voor wat lekkers. Het kan een hoop goed maken. Niet alleen de koffie, ook een praatje bij het raam doet mensen goed.”