Mooie gift van Vrienden van Ziekenhuis Dirksland

Foto: PR CuraMare

Op vrijdag 4 december heeft de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland een grote cheque afgeleverd bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

De cheque is bedoeld voor de afdeling OK. Met dit bedrag van bijna 50.000 euro kan het ziekenhuis apparatuur aanschaffen wat de patiëntveiligheid vergroot. Met deze apparatuur kan het toedienen van medicatie in de operatiekamer op een andere manier gecontroleerd worden.

Blij

Uiteraard is het ziekenhuis erg blij met de schenking, zeker afdelingshoofd Jacques Henkelman. “Het apparaat dat we van dit bedrag aanschaffen zorgt ervoor dat de toegediende medicatie altijd juist is. Nu gebeurt de controle nog door een collega, dit apparaat gaat die controle nu overnemen,” legt hij uit. “De medewerkers hoeven elkaar tijdens de operatie dan niet meer te storen met zogeheten ‘Dubbel-checks’. Iedereen kan dan dus gewoon doorgaan met hun eigen taken. Dat is beter voor de concentratie én de patiëntveiligheid. En met dit bedrag kan er op elke operatiekamer een apparaat komen te staan.”

Het doel van de stichting

“Dit sluit helemaal aan op het doel van onze stichting,” vertelt Karel Olsthoorn. Hij is de voorzitter van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland. Hij mocht de cheque dan ook overhandigen aan het afdelingshoofd. “Wij als stichting ontvangen giften en donaties uit verschillende hoeken. Dat stellen wij beschikbaar aan het ziekenhuis voor projecten die de zorg verbeteren. En niet alleen de zorg, ook de diagnostiek en de behandeling van de patiënten. Het ziekenhuisbudget biedt te weinig om dit soort apparatuur zelf aan te kunnen schaffen. Daarom zetten wij ons als stichting in om dit soort zaken te realiseren.”

Word vriend van het ziekenhuis

Vind je dat de stichting fantastisch werk levert? En wil je zelf ook wel een steentje bijdragen? Word dan ook vriend van het ziekenhuis. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting.