Oranje Fonds zoekt ruim 38.000 maatjes

Foto: Pixabay; Sarcifilippo

Het Oranje Fonds is dringend opzoek naar maatjes! Ruim 38.000 mensen staan op een wachtlijst om gekoppeld te worden aan een vrijwilliger.

Deze vrijwilligers, maatjes genoemd, doen leuke activiteiten met de mensen die hulp nodig hebben of zicht eenzaam voelen. Ook kunnen ze ondersteuning bieden. Om dus iedereen in deze behoefte te kunnen voorzien zijn er meer maatjes nodig. Door de coronacrisis zijn er dit jaar namelijk te weinig aanmeldingen binnengekomen.

Aanmeldingen

Er zijn dit jaar dus zo’n 38.000 mensen die om een maatje hebben gevraagd. Maar daar tegenover hebben ‘maar’ iets meer dan 2800 mensen zich aangemeld om te helpen. Het Oranje Fonds verwacht dat het daadwerkelijke aantal wachtenden nog veel hoger is. Niet alle maatjesprojecten die zijn aangesloten bij het Fond hebben namelijk hun cijfers doorgegeven.

Maatjes

“De mensen hebben behoefte aan een maatje, omdat ze zich bijvoorbeeld eenzaam voelen. Anderen hebben misschien hulp nodig door een beperking,” vertelt Sandra Jetten. Zij is directrice van het Oranje Fonds. “Maar ook mensen die in armoede leven, kinderen die opgroeien in lastige situaties en alleenstaande ouders kunnen behoefte hebben aan een maatje.”

Kun jij een geschikt maatje zijn voor iemand? Meld je dan aan via www.maatjegezocht.nl.