Bloombol geeft tuingeluk aan eenzame ouderen

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het team van Bloombol bracht op donderdag 19 november een bezoek aan woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Ze lanceerden daar de Golden Oldies.

Bij Ebbe & Vloed werden de bewoners verrast met een nieuw bloembollen mengsel voor in de tuin. Deze Golden Oldies brengen in het voorjaar zeker wat tuingeluk met zich mee. Het mengsel is speciaal samengesteld om de ouderen een hart onder de riem te steken in coronatijd.

Tijdens het bezoek van Bloombol zijn de Golden Oldies direct de tuin ingegaan. Zo kunnen de bewoners in de lente genieten van schitterende bloemen in verschillende kleuren, vormen en maten.

Eenzaamheid

Door de maatregelen rondom het coronavirus krijgen ouderen minder bezoek. Daardoor kunnen ze eenzaam worden. Bloombol is een nieuwe organisatie die streeft naar tuingeluk. Ze willen mensen blij maken met bloembollen en hen het geluk van de lente laten ervaren.

Ouderen mogen niet vergeten worden. En om hen wat vrolijkheid te geven is de Golden Oldie bloembollenmengel gecreëerd. Een mooie samenwerking met woonzorglocatie Ebbe & Vloed. En dus zijn de tuinen van het complex vol geplant met het mengsel.

Cadeautje

Daarnaast kregen de bewoners ook nog een amaryllis voor in huis. “Deze bloemengroet is geweldig voor de ouderen,” zegt Marian, medewerker van de locatie. “Ik kan niet wachten om in de lente al die blije gezichten te zien.”