Helaas, Ouddorpse Snertwandeltocht gaat niet door

Foto: Pixabay ; Kalhh

Op zaterdag 5 december stond de jaarlijkse Snertwandeltocht op het programma. Helaas kan de 23ste editie van dit evenement niet doorgaan.

Het eiland heeft een prachtig wandelroutenetwerk. En met de huidige coronamaatregelen kan er uitstekend gewandeld worden in de natuur. Er was tot nu toe dan ook nog geen knoop doorgehakt over de Snertwandeltocht. Maar voor een speciaal georganiseerde wandeltocht ziet de KWBN de komende weken geen mogelijkheid. De KNWB is de Koninklijke Wandelsport Bond Nederland, de overkoepelende organisatie als het gaat om wandeltochten.

Maatregelen

Er zijn diverse redenen om de tocht niet door te laten gaan. Zo is het bijna niet meer te doen om een evenement te organiseren. Er moet gekeken naar een geschikte start-, rust- en eindlocatie. En ook met een beperkt aantal deelnemers is een tocht te veel in strijd met de dringende oproep om sociale contacten te beperken. Daarnaast wordt er ook afgeraden om onnodig te reizen en is het dringende advies om drukke plekken te vermijden.

Aangepaste vorm

Er is overwogen om de Ouddorpse snerttocht in aangepaste vorm te organiseren. Dat zou inhouden dat de heerlijke beloning bij Hotel Akershoek niet gezellig samen genuttigs kan worden. Hotel Akershoek is immers gesloten, maar de heerlijke snert kun je wel bestellen voor afhaal.

Wellicht zijn er in de eerste maanden van het nieuwe jaar minder beperkende maatregelen. Wie weet kan dan alsnog de 23ste editie doorgang vinden. Als dat niet lukt schuift het evenement gewoon door naar volgend jaar december. Het gaat dan om 4 december 2021.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Ga dan naar het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg 2 in Oudorp. Bellen kan naar 0187-681789 of stuur een e-mail naar [email protected]