Saar aan Huis gestart op Goeree-Overflakkee

Foto: Saar aan Huis

Veel mensen vervullende de taak van mantelzorger en dat kan best zwaar zijn. Maar er is hulp gekomen!

Op 1 september is Saar aan Huis van start gegaan op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Saar aan Huis is een organisatie voor aanvullende mantelzorg. Ouderen kunnen hierbij terecht voor allerlei vormen van ondersteuning. Denk aan licht huishoudelijk werk, samen koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij een doktersbezoek. Saar aan Huis levert geen medische zorg.

Niet alleen de ouderen

Maar Saar aan Huis is er niet alleen voor de ouderen. Ook gezinnen waarbij bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar. “Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar extra hulp is wel nodig,” zegt Sabine Blom van Assendelft. Zij is de oprichtster van Saar aan Huis. “Vaak kan die hulp geleverd worden door kinderen of vrienden. Maar dat lukt niet altijd. Ze werken vaak of wonen ver weg. Dan bieden wij een oplossing.”

Opgeleid

En weet dat je goede mensen in huis haalt met een Saar. “Alle Saars zijn deskundig, goed opgeleid, Nederlandstalig en ze wonen in de regio. Iedereen is uitvoerig gescreend,” belooft Sabine. “Cliënten krijgen altijd hulp van dezelfde Saar op het zelf gekozen tijdstip.”

Nuttige invulling

Daniëlle de Jong is verantwoordelijk voor Saar aan Huis in de regio Zuid-Hollandse Eilanden. In de Hoeksche Waard had ze een winkeltje waarmee ze ook een sociale functie bekleedde. “Ik verkocht veel unieke cadeaus voor familieaangelegenheden,” vertelt ze. “Geboortes, trouwerijen en dat soort dingen. Het viel mij op dat er veel behoefte is aan ondersteuning binnen families. Maar tegelijkertijd zijn ook veel mensen op zoek naar een zinnige invulling van hun tijd.”

Saar aan Huis

Regio Zuid-Hollandse Eiland is niet de eerste plek met een Saar aan Huis vestiging. Sterker nog, het is al nummer 42. Deze organisatie is dus door heel Nederland te vinden. Wil je ook een Saar aan Huis? De vergoeding is € 23,- per gewerkt uur. Dit is inclusief vakantiegeld en bemiddelingskosten met btw-verrekening. Voor avond- en weekenduren wordt een toeslag berekend. De vergoeding kan worden betaald uit het Persoons Gebonden Budget (PGB). Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een Saar uit het aanvullende pakket.