Geef iemand een mantelzorgcompliment cadeau!

Foto: Pixabay; andreas160578

De gemeente Goeree-Overflakkee wil ook in dit bijzondere jaar de mantelzorgers extra in het zonnetje zetten. Het is een blijk van waardering voor alle inzet.

Jij kunt de gemeente daar bij helpen. Heb jij een behulpzame, vriendelijke, ijverige en onmisbare mantelzorger? En wil je hem of haar bedanken? Dan kun je het mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente. Dit formulier is vanaf u te vinden op de website van de gemeente. Aanvragen kan tot en met 1 november.

Wie vraagt het aan?

Ontvang je mantelzorg? Dan kun je het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit bestaat uit een Primera Keuze Cadeaukaart van 200 euro. Hiermee kan de mantelzorger zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kaart van de HEMA, ICI Paris XL, Wehkamp, Diner Cadeau of de Intratuin.

Wat is mantelzorg?

Soms is het niet helemaal duidelijk wat ‘mantelzorg’ precies is. Het is onbetaalde en vrijwillige hulp van mensen aan hun naasten met fysieke, verstandelijke of (sociaal)psychische beperkingen. Het gaat om de hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’ die in redelijkheid mag worden verwacht van partners, ouders, kinderen of huisgenoten.

Belangrijk is dat de mantelzorger staat ingeschreven als mantelzorger bij Stichting ZIJN. Alleen dan kan via de website van de gemeente het aanvraagformulier worden ingediend.

Aanvragen

Wil jij je mantelzorger bedanken? Ga dan naar de website van de gemeente om het bedankje aan te vragen. Je krijgt dan een bevestiging via de mail, deze moet je goed bewaren. Het is namelijk het bewijs van de aanvraag.

Heb je vragen over het mantelzorgcompliment? Neme dan contact op met het Sociaal Meldpunt van de gemeente. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 14 0187 (keuze 1). Je kunt ook mailen naar [email protected].

Cookieinstellingen