Op een lege maag kun je niet leren, geef een ontbijt

Foto: PR Albert Heijn Sommelsdijk

Maandag is het zover, dan zit de zomervakantie er echt op. De scholen beginnen weer en leren kun je niet op een lege maag.

Door Sam Fish

Toch is dit voor veel kinderen en volwassen wel de realiteit. Zij hebben misschien niet genoeg geld om voor een goed ontbijt te zorgen. De Voedselbank en Albert Heijn komen daarom samen in actie en jij bent de ster speler!

Kom in actie

Op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus kun je bij de Albert Heijn speciale boodschappen doen. Je kunt ontbijtproducten kopen die vervolgens worden geschonken aan de Voedselbank Goeree-Overflakkee. Deze ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar in de winkel. Zo is het makkelijk om de producten uit te zoeken en te doneren.

Op deze manier help jij iemand aan een goed ontbijt. En dus ook direct een goede start van de dag. Alle kleine beetjes helpen en samen worden er veel mensen geholpen.

Voedselbank

De voedselbanken constateren dat 37 procent van de gebruikers van voedselhulp in Nederland kind is. Door het corona-crisis hebben voedselbankers meer gebruikers gekregen. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er veel gezinnen die hulp nodig hebben. En dus is er deze landelijke ontbijtactie.

Alle producten die gedoneerd kunnen worden, zijn gericht op een voedzaam ontbijt. Zowel voor kinderen als volwassenen. Draag jij ook een steentje bij?

Hoe?

De actie is erg makkelijk. Aan het begin van de winkel staat een selectie aan ontbijtproducten die zorgen voor een goed ontbijt. Wat je wilt doneren neem je mee in de winkel. Je rekent het af bij de kassa en daar staan kratten waar de producten in gedoneerd kunnen worden. Deze kratten worden opgehaald door de Voedselbank en zij zorgen dat alles goed terecht komen.