Grotere ondertiteling op TV door slim apparaatje

Foto: Afbeelding van Renate Köppel via Pixabay

Als je ouder wordt gaat het gezichtsvermogen vaak steeds iets verder achteruit. Veel mensen merken dat vooral tijdens het TV kijken. Een veel voorkomende klacht is dan ook dat de ondertiteling te klein is.

Daar is nu dus een oplossing voor. Dankzij een superslimme VO-box wordt de ondertiteling met één druk op de knop vergroot. Het is een uitvinding van Solutions Radio, een technologiebedrijf uit Delft. Maar de ondertiteling wordt niet alleen uitvergroot, het wordt ook in een andere kleurstelling geplaatst. Hierdoor is het ook op afstand weer goed leesbaar.

VO-box

VO staat voor Vergroting Ondertiteling. De naam is dus simpel, maar de techniek erachter is vrij complex. Om alles te laten lukken moet de software namelijk ondertiteling uit bewegend beeld kunnen lezen. Dat moet snel en nauwkeurig gebeuren, want het moet direct foutloos worden vergroot. Er is tenslotte niets vervelender dan ondertiteling die niet klopt of niet gelijk loopt.

De VO-box kan de ondertiteling tot twee keer zo groot weergeven op het scherm. Bovendien kan de kijker het contrast zelf aanpassen door de kleur van de letters en/of de achtergrond in te stellen. Zo kun je dus de ondertiteling instellen die jij zelf het prettigst vindt.

Makkelijk kijkplezier

Het aansluiten van de box is makkelijk. Met een HDMI-kabel sluit je de box aan op de tv en klaar is kees. En dat is nog niet alles. De box werkt namelijk niet alleen voor de normale tv-uitzendingen. Hij kan ook ingezet worden voor Netflix, Uitzending Gemist of andere on-demand programma’s.

Een grotere ondertiteling zorgt bij veel mensen voor meer kijkplezier. Niet alleen bij ouderen, maar ook voor mensen met slecht zicht. En verslechtert het zicht nog verder? Dan gaat ook de box-variant een stap verder. Er is namelijk ook de GO-box, die zorgt voor gesproken ondertiteling.

Wil je meer informatie? Kijk op www.vo-box.nl.

VO-box ondertiteling