Het hooikoortsseizoen staat weer voor de deur

Foto: Nieuws.nl

Hooikoortspatiënten opgelet, jullie gaan het de komende tijd zwaar krijgen. De grassen komen tot bloei en dus komen de hooikoortsklachten weer tevoorschijn.

Door Nieuws.nl en Sam Fish

Je bent gelukkig niet alleen. Ruim 2 miljoen mensen hebben er last van als het gras de pollen verspreidt. Door droog en zonnig weer loopt de concentratie graspollen in de lucht op. Volgens Weeronline wordt dat door de oostenwind alleen maar erger.

Lente

De lente is begonnen en dus wordt het weer alleen maar beter. Zonnig weer stimuleert de bloei van grassen. Weeronline voorspelt dat het voorlopig niet zal regenen. Daar komt bij dat het met 15 tot 21 graden ook warmer is dan normaal. Voeg daar de oosten- tot noordoostenwind aan toe en je hebt een geweldig hooikoortsseizoen te pakken. Die wind komt namelijk uit Duitsland, dus krijgen we hun graspollen er ook nog bij. Bedankt, buurtjes.

Piek*

Het duurt nog wel even voordat we de piek van het graspollenseizoen hebben bereikt. Deze ligt naar verwachting in de tweede helft van mei en in juni. Aan de andere kant hebben we het berkenpollenseizoen, dat begon al in maart. Dat zou eind april of begin mei af moeten lopen. Dan zijn namelijk de meeste berken uitgebloeid.

Als je dus nog geen reden had om thuis te blijven, dan is dit wel een goede. Als je nu buiten gaat niezen komt er echt niemand meer in je buurt.

* Weeronline baseert zich op graspolleninformatie van onder meer Wageningen University, het LUMC en het Elkerliek Ziekenhuis.

De video hieronder gaat nog over de berkenpollen, maar is ook zeker toepasbaar op de graspollen