Burgemeester brengt bezoek aan Dirksland Ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bezocht op donderdag 16 april het ziekenhuis in Dirksland. Ze wilde persoonlijk horen hoe het de afgelopen weken is gegaan.

Daarnaast werd er ook gesproken over hoe het nu is en hoe het gaat met alle medewerkers. Ze kreeg een rondleiding. Daarbij sprak ze met verpleegkundigen, artsen en het management van het ziekenhuis.

“Ik heb enorme waardering voor de zorgverleners die in deze moeilijke omstandigheden hun werk blijven doen. Ze gaan door, blijven positief en hebben aandacht en liefde voor hun patiënten,” zegt ze.

De frontlinie

Tijdens het bezoek sprak de burgemeester uitgebreid met Marieke van Splunter (afdelingshoofd IC en SEH), Jolanda Mackloet (afdelingshoofd Kliniek) en Bram Bolle (afdelingshoofd Acute Opname Afdeling). Ze hadden het over de impact die het corona-virus heeft op het zorgpersoneel. De effecten van de genomen maatregelen zijn zichtbaar. Toch houdt iedereen zich strikt aan de voorzorgsmaatregelen. “Het vergt veel van het zorgpersoneel,” weet Bram Bolle. “Maar alleen op deze manier houden we het virus onder controle.”

Marieke van Splunter sluit zich daarbij aan. “We moeten er in onze logistiek rekening mee houden dat we te maken blijven houden met patiënten met een verdenking op het virus. En dat naast de patiënten die een positieve test hebben terug gekregen,” zegt ze. “Ook al hebben we het corona-virus onder controle, COVID-19 blijft. Daarom blijven we mensen op de spoedeisende hulp die verschijnselen vertonen, beschouwen als risicopatiënten. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn.”

De zorg staat voorop

Het corona-virus oefent veel druk uit op het werk van de verpleging en medewerkers. Sinds de uitbraak gaat het personeel het virus dag in en dag uit te lijf. Het verlenen van goede zorg staan bij hen dan ook voorop.

Koos Moerland is voorzitter van de raad van bestuur van CuraMare. “De burgemeester was zichtbaar onder de indruk van het bezoek, dat kon je duidelijk merken. Ze sprak haar waardering voor het werk meerdere malen uit,” laat hij weten.

“De gesprekken met de zorgverleners kwamen echt bij mij binnen,” bevestigt de burgemeester. “Het voelde alsof ik zelf in de eerste linie van de zorg stond. De oprechtheid over wat het met hen doet, hoe hard ze werken en hoeveel adrenaline erbij komt kijken. Dat maakte enorm veel indruk op mij.”

Alleen samen kunnen we corona verslaan

De dag eindigde met een gesprek met Ellen Hoogervorst, Koos Moerland en Mariska Shekary. Alle drie zijn zij leden van de raad van bestuur van CuraMare. “De impact op ons ziekenhuis is groot,” zegt Moerland. “Iedereen doet zijn uiterste best om de zorg zo goed mogelijk te regelen. De extra inzet is echt enorm zichtbaar. Maar wat mooi is, is dat je de saamhorigheid iedere dag nog meer ziet groeien. We doen het echt met elkaar in deze crisistijd.”

“Ik wil de zorgverleners ongelooflijk bedanken,” sluit de burgemeester haar bezoek af. “Dat kun je niet genoeg doen. Wat ik vooral mee wil geven is; houd elkaar goed in de gaten en zorg goed voor jezelf. We zullen dit nog een poos vol moeten houden.”