Al dertien mensen positief getest op corona-virus

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

Nu CuraMare en de gemeente niet meer laten weten hoe veel mensen er besmet zijn met het corona-virus is het af en toe maar afwachten. De GGD heeft nu echter nieuwe cijfers gepubliceerd.

Door Sam Fish

Goeree-Overflakkee valt onder de GGD Rotterdam Rijnmond. Zij plaatsten op hun website vandaag een update van alle positieve corona-testen. Dat zijn er op dit moment op Goeree-Overflakkee al 13. Daarmee is het aantal besmettingen dus verdubbeld ten opzichte van eerder deze week.

Deze mensen worden uiteraard behandeld conform de richtlijnen van het RIVM en zitten in isolatie. Dit kan thuis zijn, maar ook in het ziekenhuis. Daarbij hangt het af van de ernst van de situatie.

Bewoner overleden

Eerder deze week werd ook bekend dat een bewoner van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is overleden aan de gevolgen van het virus. Deze persoon werd in Nieuw Rijsenburgh geïsoleerd en verzorgd.

Privacy

Bij de redactie is niet bekend wie de besmette mensen zijn en dat hoeft ook niet. We vragen alle mensen die dit bericht lezen dan ook nadrukkelijk om niet te gaan speculeren. We wensen alle besmette pati├źnten dan ook veel beterschap en sterkte toe.

Afstand houden

Al twee weken lang wordt er door de overheid benadrukt dat afstand houden belangrijk is. En dat blijft zo. Blijf thuis zo lang het kan. Als je dan toch de straat op gaat of naar de winkel moet, houd dan minstens anderhalve meter afstand. Op die manier wordt de kans op besmetting kleiner.