RECTIFICATIE: Zorg- en seniorenuurtje bij Albert Heijn

Foto: Sam Fish

Er werd al even over gesproken, maar bij de Albert Heijn is de kogel door de kerk. In heel Nederland wordt er een tijdelijke verandering doorgevoerd.

Door Sam Fish

Vanaf maandag 23 maart gaan de winkels ’s morgens een uurtje eerder open. Niet voor het grote publiek, maar voor de senioren. Alle mensen ouder dan 70 jaar kunnen dan van 7.00 tot 8.00 uur even onbezorgd hun boodschappen doen.

Dit extra uurtje geldt overigens ook voor de mensen die in de zorg werken. Zij grijpen al twee weken mis bij veel boodschappen omdat ze pas laat naar de winkel kunnen. Op deze manier hoopt de supermarkt hen tegemoet te komen.

Het speciale uurtje is alleen van maandag tot en met vrijdag. Waarschijnlijk gaan er nog veel meer supermarkten volgen met dit initiatief.

RECTIFICATIE

Zoals je kunt lezen staat er in de tekst dat het uurtje extra winkelen ook voor zorgmedewerkers is. Dat werd ons ook gemeld, maar dat klopt dus niet. Het uurtje tussen 7.00 en 8.00 uur ’s morgens is enkel en alleen voor mensen ouder dan 70 jaar.

Waarom er precies voor dit tijdstip is gekozen is ons onbekend. Waarschijnlijk omdat de winkel dan het volst is en de ouderen dus niet misgrijpen als iedereen is wezen hamsteren. Daar komt ook bij dat de besmettingskans voor ouderen hoger ligt. Op deze manier zijn ze met veel minder mensen in de winkel en is de kans op besmetting dus ook kleiner.