Bewoner Nieuw Rijsenburgh overleden aan corona

Foto: CuraMare

CuraMare meldt dat een bewoner van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is overleden aan de gevolgen van het corona-virus.

Door Sam Fish

CureMare betreurt het eerste overlijden binnen de organisatie en op het eiland. Haar medeleven gaat dan ook uit naar de nabestaanden. Ook de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl wenst de nabestaanden veel sterkte toe. We hopen dat iedereen de privacy van de familie respecteert.

Besmetting

Vanaf het moment dat er gedacht werd dat de bewoner besmet was, is deze in strikte isolatie gezet. Uiteraard heeft de bewoner alle zorg gekregen die nodig was. Familie en naasten konden de bewoner gelukkig nog wel blijven bezoeken. Uiteraard wel met de strenge berschermingsmaatregelen.

Blijf thuis

CuraMare doet er alles aan om de verspreiding van het corona-virus te beperken. Ze roepen dan ook op, net als de overheid, om thuis te blijven zolang dat kan. Kom je buiten of in de winkel mensen tegen, houd dan gepast afstand.

Het is belangrijk om het aantal besmettingen tegen te gaan en dat kan alleen door thuis te blijven. Hoe minder mensen op straat zijn, hoe minder snel het virus om zich heen grijpt. Op dit moment zijn er waarschijnlijk 9 mensen positief getest op het virus. Dat aantal is waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen meer getest wordt.