Ziekenhuisafspraken in Dirksland worden beperkt

Foto: Sam Fish

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland gaat afspraken zoveel mogelijk beperken. Zo willen ze de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk indammen.

Door Sam Fish

De afspraken die op dit moment gepland staan zullen als dat mogelijk is telefonisch worden behandeld. Dit kan ook gebeuren via beeld bellen. Veel afspraken zullen echter ook worden uitgesteld als dat kan. Als het dus niet noodzakelijk is, hoef je niet naar het ziekenhuis te komen.

Uiteraard wordt dit allemaal gedaan in overleg met de patiënten. Sommige afspraken zijn nu eenmaal echt nodig in het ziekenhuis op het moment dat ze gepland stonden.

Besmetting tegen gaan

Het personeel van het ziekenhuis in Dirksland doet er alles aan om de verspreiding van het virus te voorkomen. Ze willen het personeel en de patiënten zoveel mogelijk beschermen. Daarin volgen ze de richtlijnen van het RIVM.

Het verplaatsen of telefonisch afhandelen van afspraken is daar onderdeel van. Zo beperken ze het contact en blijven medewerkers beschikbaar voor zorg voor ernstig zieke patiënten. Het is een voorbereiding op de mogelijk toenemende zorgvraag.

Wil je weten hoe de afhandeling van de afspraken de komende tijd precies in zijn werk gaat? Check het op de website van CuraMare. Daar staan alle scenario’s duidelijk uitgelegd.

Corona-virus op Goeree-Overflakkee

Op dit moment zijn er op Goeree-Overflakkee vijf besmettingen. Dat is één patiënt in isolatie in het ziekenhuis, drie ziekenhuismedewerkers in thuisisolatie en een bewoner van Nieuw Rijsenburgh. Er lag nog een patiënt in isolatie in het ziekenhuis met een mogelijke besmetting. De test daarvan was negatief, deze patiënt is weer naar huis.