Nog twee ziekenhuismedewerkers besmet met corona

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Zorginstelling CuraMare heeft laten weten dat er op dit moment drie medewerkers van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland besmet zijn met het corona-virus.

Door Sam Fish

Deze drie medewerkers verblijven allemaal in thuisisolatie. Verder ligt er in het ziekenhuis zelf één patiënt met een besmetting. Deze wordt behandeld volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er nog steeds één patiënt met een mogelijke besmetting. Ook deze is uit voorzorg opgenomen in isolatie.

Op dit moment zijn er op Goeree-Overflakkee 4 mensen positief getest op het corona-virus. In heel Nederland staat dat aantal op 1135, al zouden dat er volgens de GGD ruim 6000 zijn. Er zijn inmiddels ook al 20 mensen overleden aan het virus.

Zorg gaat door

Voor de vier besmette mensen wordt er contactonderzoek gedaan. Er is in het ziekenhuis zelf geen verhoogd risico voor de patiënten en hun zorg. De situatie in het ziekenhuis blijft dan verder ook onveranderd. Er wordt dagelijks bepaald in welke mate de geplande zorg doorgang kan vinden. De betrokken patiënten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Voorzorgsmaatregelen

Om verspreiding van het virus te voorkomen kunnen we allemaal voorzorgsmaatregelen treffen. Ga alleen naar buiten als het echt moet. Werk thuis zolang het kan. Nies en hoesten doen we in de ellebogen en gebruik alleen papieren zakdoekjes. Natuurlijk is het ook goed om vaak je handen te wassen en handen schudden doen we niet meer.

Maar ook CuraMare heeft de voorzorgsmaatregelen wat aangescherpt. Op deze manier proberen ze patiënten, cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. De zorg gaat door, maar wel met een aantal aanpassingen.

  • Patiënten die de polikliniek bezoeken kunnen slechts één begeleider meenemen
  • Patiënten die opgenomen zijn kunnen maximaal twee bezoekers per dag ontvangen
  • Bijeenkomsten gaat niet door
  • Spreekuur afspraken zullen waar mogelijk telefonische plaatsvinden.

Vertoon je geen symptomen of klachten die horen bij het corona-virus? Dan kun je gewoon op bezoek komen in het ziekenhuis. Ook kunnen afspraken dan gewoon doorgaan. Het ziekenhuis vraagt wel om bezoek en begeleiding zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Er wordt op dit moment veel geschreven en gedeeld over het corona-virus. Om het overzicht niet kwijt te raken hebben we daarom een dossier opgesteld. Hierin kun je in een handomdraai alles vinden over het corona-virus op Goeree-Overflakkee.