Speciaal onderwijs sluit voorlopig deuren

Foto: Image by Steve Riot from Pixabay

Stichting OPOGO, die het openbaar onderwijs verzorgt op Goeree-Overflakkee, heeft laten weten dat het speciaal (basis)onderwijs haar deuren sluit.

Door Sam Fish

De sluiting duurt voorlopig tot en met dinsdag 31 maart. Dit heeft te maken met de aangescherpte maatregelen rond het corona-virus. Het gaat hierbij om SBO Het Kompas, SBO De Wegwijzer en ZML De Ark, dit is inclusief de KoZa-groep.

De scholen worden gesloten om de volgende redenen:

  • De kwetsbaarheid en mindere weerstand van een deel van onze leerlingen
  • Het grote aantal vervoersbewegingen in een grote regio met daardoor een groter risico op verspreiding van het virus
  • Het grote aantal externe betrokkenen bij onze scholen, maakt het risico op verspreiding eveneens groter

Besluit

Het besluit voor de sluiting is genomen op vrijdag 13 maart. Er is daarvoor overleg geweest tussen alle betrokkenen van de kinderopvang en onderwijs (PO, VO en S(B)O). Ook de gemeente Goeree-Overflakkee was aanwezig bij dit overleg. In dit overleg is de specifieke positie van onze scholen besproken en toegelicht. De reguliere scholen voor PO en VO blijven vooralsnog onderwijs verzorgen.

De taxibedrijven en zorgorganisaties worden door de scholen geïnformeerd. Wanneer u werkzaam bent in de zorg, bij de brandweer, politie of in het onderwijs, en zelf geen opvang kunt organiseren, kunt u contact opnemen met de directie van de scholen. Die bespreken dan met u de opvangmogelijkheden.

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee werd donderdag 12 maart de eerste pati├źnt positief getest op het virus. Deze persoon wordt behandeld in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis op een speciaal daarvoor ingerichte afdeling. Op diezelfde afdeling liggen nog twee mensen in quarantaine die mogelijk besmet zijn. Zij worden nog uitgebreid getest.

Wil je niets missen over de ontwikkelingen van het corona-virus op Goeree-Overflakkee? Volg dan onze Facebookpagina. Wil je zeker weten dat je tot nu toe niets hebt gemist? Bekijk dan het dossier dat we hebben aangemaakt. Daar zijn alle nieuwsberichten terug te vinden.