Toch geen corona-besmetting op Goeree-Overflakkee

Foto: PR CuraMare

De GGD, CuraMare en het RIVM hebben laten weten dat er toch geen corona-besmettingen zijn op het eiland.

Door Sam Fish

Afgelopen vrijdag 6 maart liet CuraMare op haar website weten dat er drie mensen verschijnselen hadden. Zij zijn in het weekend uitgebreid getest. De uitslag daarvan was dus negatief. Hiermee staat het aantal corona-besmettingen op Goeree-Overflakkee nog steeds op nul. Wel wordt er nog één patiënt uitgebreid getest. Dit is niet één van de drie patiënte van voor het weekend.

Voorzorgsmaatregelen

Bij De Snoeperij in Dirksland is de B&B gesloten. Ook kan er alleen nog maar met PIN betaald worden. Er kan wel gewoon gegeten worden. En in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis hangen posters dat er geen handen geschud mogen worden.

Ook Tandartspraktijk Dogterom in Middelharnis heeft voorzorgsmaatregelen genomen. Zij hebben via Facebook laten weten dat ze geen handen meer schudden met patiënten. Verder nemen ze sowieso al veel hygiënische maatregelen tijdens hun werk. Denk daarbij aan het dragen van mondkapjes en handschoenen.

Symptomen

Niet iedereen weet precies wat de symptomen zijn van het corona-virus. Dan is het ook moeilijk om te weten of je je moet laten testen. Daarom hier de belangrijkste symptomen. Dit kunnen overigens ook symptomen zijn voor het Influenza griepvirus. Daarom is het belangrijk je te laten testen als je deze symptomen hebt.

  • Hoesten
  • Koorts
  • Kortademigheid

Op dit moment zijn er in Nederland 321 mensen besmet met het corona-virus. Onder hen zijn er al drie aan het virus overleden. Het gaat om drie ouderen van 82 en 86 jaar.

Wat kun je doen?

Voor de mensen die bang zijn om zelf het virus op te lopen zijn er wat maatregelen die getroffen kunnen worden. De belangrijkste daarbij zijn het regelmatig wassen van je handen en het gebruiken van papieren tissues. Daarnaast is het belangrijk om te hoesten en niesen in de binnenkant van je elleboog. Maar dat geldt voor altijd, niet alleen bij een griepgolf. Dit soort maatregelen zorgen ervoor dat je welk virus dan ook minder snel krijgt. Dus ook een verkoudheid.

Veel mensen zijn tevens bang om het corona-virus te krijgen door een bestelling van bijvoorbeeld Ali Express. Maar shop gerust verder, want het virus is alleen overdraagbaar via mensen en dieren. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Zeker niet op karton of verpakkingsmateriaal.