Eerste mogelijke Flakkeese corona-besmettingen

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Al weken is de hele wereld in de ban van het corona-virus, maar Goeree-Overflakkee wist het virus lang weg te houden. Tot nu.

Door Sam Fish

CuraMare laat op haar website weten dat er op dit moment nog geen besmettingen bevestigd zijn. Wel zijn er drie mogelijke besmettingen. Deze mensen worden op dit moment uitgebreid getest en verblijven in het ziekenhuis of thuis in isolatie.

Het gerucht gaat dat het om een gezin uit Dirksland zou gaan, maar die informatie is niet bevestigd. Om wie het gaat is bij de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl ook niet bekend. Wel willen we iedereen duidelijk maken dat er geen reden is tot paniek.

Besmettingen

Het aantal besmettingen loopt in Nederland snel op. Volgens het RIVM zijn er op dit moment 128 corona-gevallen in Nederland. Afgelopen vrijdag werd bekend dat een 86-jarige man aan het virus is overleden.

Voorzorgsmaatregelen

Bij De Snoeperij in Dirksland is de B&B gesloten. Ook kan er alleen nog maar met PIN betaald worden. Er kan wel gewoon gegeten worden. En in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis hangen posters dat er geen handen geschud mogen worden.

Ook de praktijk van Mondzorg Dogterom in Middelharnis heeft voorzorgsmaatregelen genomen. Zij hebben via Facebook laten weten dat ze geen handen meer schudden met patiƫnten. Verder nemen ze sowieso al veel hygiƫnische maatregelen tijdens hun werk. Denk daarbij aan het dragen van mondkapjes en handschoenen.

Wat kun je doen?

Voor de mensen die bang zijn om zelf het virus op te lopen zijn er wat maatregelen die getroffen kunnen worden. De belangrijkste daarbij zijn het regelmatig wassen van je handen en het gebruiken van papieren tissues. Daarnaast is het belangrijk om te hoesten en niesen in de binnenkant van je ellenboog. Maar dat geldt voor altijd, niet alleen bij een griepgolf. Dit soort maatregelen zorgen ervoor dat je welk virus dan ook minder snel krijgt. Dus ook een verkoudheid.

Veel mensen zijn tevens bang om het corona-virus te krijgen door een bestelling van bijvoorbeeld Ali Express. Maar shop gerust verder, want het virus is alleen overdraagbaar via mensen en dieren. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Zeker niet op karton of verpakkingsmateriaal.