Maak jij je zorgen over het corona-virus?

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Nederland, en de rest van de wereld, is al wekenlang in de ban van het corona-virus. Gelukkig is er in Nederland nog niemand ziek. Maar maak jij je zorgen over een besmetting?

Verschillende tv-zenders besteden extra aandacht aan het virus. Zo zendt de NOS donderdagavond 27 februari een speciale uitzending uit over corona. Daarin gaan ze onder meer op zoek naar antwoorden. Is Nederland bijvoorbeeld wel goed voorbereid op een besmetting? En wat zijn dan de gevolgen voor de samenleving?

Deze extra uitzending heet ‘Het corona-virus: feiten en fabels’ en wordt uitgezonden op NPO 1. Het start om 20.35 uur en duurt tot ongeveer 21.25 uur. Experts beantwoorden hierin ook vragen van het aanwezige publiek. Kijker thuis kunnen vragen stellen via sociale media. Presentator Rob Trip legt deze dan voor aan deskundigen.

Livestream

RTL Nieuws en RTL Z hebben diezelfde avond een livestream. Daarin kunnen kijkers vragen stellen over het virus. Deze uitzending wordt om 19.50 uitgezonden via de online platforms van de twee zenders. In de studio zijn deskundigen aanwezig om vragen van kijkers te beantwoorden.

Hart van Nederland

Het SBS-programma Hart van Nederland bracht woensdagavond al een extra lange uitzending. Te gast waren viroloog Marion Koopmans, directeur van het Nederlandse Rode Kruis Marieke van Schaik en Frank Oostdam, directeur van reisbrancheorganisatie ANVR. Zij beantwoordde eveneens kijkersvragen en gaven uitleg over de verspreiding van het virus. Kijk deze hieronder terug. Werkt de videoplayer niet? Bekijk dan de uitzending op Kijk.nl.

Bron: Nieuws.nl / ANP