Aanmeldzuil Van Weel-Bethesda ziekenhuis in gebruik

Foto: PR CuraMare

De aanmeldzuil bij de polikliniek van het Van Weel-Bethesda ziekenhuis is officieel in gebruik genomen. Het was de eer aan mevrouw Meiniger om de handeling uit te voeren.

Dit gebeurde onder toeziend oog van Jacqueline Leentjes, business unit manager. Zij overhandigde na afloop direct een boeket bloemen aan de patiënt als bedankje.

Aanmeldzuil

De aanmeldzuil is bedoeld voor een aantal afdelingen en poliklinieken. Het gaat hierbij om Radiologie, (Plastische) Chirurgie, KNO, Urologie en Kindergeneeskundigen. Patiënten die daar moeten zijn kunnen zich via de zuil aanmelden. Het ziekenhuis heeft expres ervoor gekozen om te gaan werken met deze zuilen. Ze willen hiermee te wachtrijen bij het afsprakenbureau verkorten.

Kind kan de was doen

Aanmelden via de zuil is eenvoudig. Met een geldig Nederlands identiteitsbewijs meld je je aan. Je kunt hier controleren of alle gegevens die bekend zijn bij het ziekenhuis kloppen. Vervolgens komt er een ticket met informatie over de afspraak uit de zuil. Daar staat ook precies bij welke route je moet volgen.

De aanwezigheid van de patiënt wordt automatisch doorgegeven aan de assistente van de polikliniek. In het begin zijn er vrijwilligers aanwezig om te helpen met de zuil. Deze zijn zowel in de centrale hal als in de polikliniekhal te vinden.

Overige poliklinieken

Het is de bedoeling dat de rest van de poliklinieken binnen 2 maanden ook gaan werken met de zuilen. Het afsprakenbureau blijft wel gewoon bestaan. Hier kan de patiënt terecht als er wijzigen zijn in de persoonsgegevens. Ook kun je daar terecht voor vragen. Nieuwe patiënten moeten zich altijd melden bij het afsprakenbureau.

Reacties