Rijbewijskeuring in Middelharnis voor ouderen

Foto: Pixabay; Pixaline

Het is belangrijk voor ouderen om zich medisch te laten keuren voor de verlenging van het rijbewijs. Dat kan bij het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis.

De eerste dag dat het kan is op maandag 2 maart. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen hier € 50,- voor. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is dat € 65,- per persoon. Wordt het tijd voor de keuring? Maak dan een afspraak via de website www.regelzorg.nl of bel de afsprakenlijn via 088-23 23 300.

Vooraf

Het is belangrijk om voor het maken van de afspraak in bezit te zijn van een Gezondheidsverklaring. Deze is online te koop via mijn.cbr.nl. Hierbij moet er gebruik gemaakt worden van de DigiD. Een papieren versie hiervan is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet ingevuld opgestuurd worden naar het CBR.

Let op. Het kan een paar weten duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt. Hierbij gaat het om het keuringsverslag. De organisatie van de rijbewijskeuring raadt iedereen aan om een afspraak te maken bij de huisarts. Zij kunnen het formulier op de computer invullen.

Belangrijk

Het rijbewijs heeft een afloopdatum. Het is belangrijk dat je die zelf in de gaten houdt. Ondanksde coulanceregeling adviseert Regelzorg vier maanden van tevoren te starten met de regelen van alle documenten.

Andere data

De volgende keuringsdagen vinden plaats op de vrijdagen 13 maart, 10 april en 8 mei.

Reacties