Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller

Foto: Pixabay

Het is nooit wetenschappelijk aangetoond hoe het komt, maar vrijwilligerswerk doen voelt goed. Laat Stichting ZIJN nou net op zoek zijn naar een paar extra handjes verdeeld over het eiland.

Veel mensen vinden het doen van vrijwilligerswerk leuk. Het is gezellig, het geeft een goed gevoel en je betekent iets voor de samenleving. Daar komt ook nog eens bij dat mensen die vrijwilligerswerk doen langer lichamelijk gezond zouden blijven. Daarnaast zouden ze ook geestelijk veerkrachtiger zijn en ouder worden. Wie wil dat nou niet?

Stichting ZIJN

Stichting ZIJN zet vrijwilligers in voor veel verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan een lift naar de supermarkt, of af en toe eens koffie drinken met iemand. Er is eigenlijk voor iedereen wel iets leuks om te doen. Is er een oproep die je aanspreekt? En heb je tijd en zin om iemand te helpen? Dan kun je contact opnemen met Annemarie Hogenbirk (ma, do, vr) van Stichting ZIJN. Zij vertelt je graag meer. Contact: 0187-483366 – email: [email protected]

Voor een luistervink…

In Oude-Tonge zoeken ze iemand voor een dame van 60 jaar die met deze dame naar het ziekenhuis wil gaan. Mevrouw zou het fijn vinden als er iemand met haar meeluistert wat de dokter vertelt over haar gezondheid. Mevrouw heeft taxivervoer, u kunt meerijden als begeleider.

Voor een koffieleut…

Een dame van 62 jaar in Oude-Tonge die chronisch ziek is heeft behoefte aan een gezellig praatmaatje. Daar hoort uiteraard ook een kopje koffie bij. Bij mooi weer zou het ook geweldig zijn om een wandelingetje met de rolstoel te maken.

Voor een zorgzaam type…

We zoeken voor een mantelzorger in Middelharnis iemand die wil ondersteunen met een stukje respijtzorg. Het zou fijn zijn als u twee uurtjes kon komen om bij de partner te blijven zodat de mantelzorger wat tijd voor zichzelf heeft.

Voor een boekenwurm…

Als voorlezen uw talent of passie is maakt u een meneer in Middelharnis zeer blij door hem eens in de week een uurtje voor te lezen. Deze meneer is helaas aan bed gekluisterd en kan zelf de woorden niet meer zien. Hij geniet enorm van boekentaal.

Voor een boodschappenmeisje…

Een vrouw van rond de 50 jaar uit Sommelsdijk zou het fijn vinden om een maatje te hebben die af en toe met haar een praatje komt maken of mee gaat om een boodschapje te doen. Mevrouw zit in een rolstoel en kan niet veel inspanning verdragen.

Voor een Bob de Bouwer…

Er zijn diverse senioren in Nieuwe-Tonge waarbij een klein klusje gedaan moet worden. Door afnemende spierkracht, slechte ogen en trapjes-angst lukt het niet meer om de klusjes zelf te doen. Wie zegt er “Kunnen wij het maken? Nou en of!”?

Voor een potige wandelaar…

In Middelharnis/Sommelsdijk zoekt de stichting iemand die met een oudere dame wil wandelen. Mevrouw zit in een rolstoel. Nu het voorjaar weer voor de deur staat wil ze graag de zon voelen én de bloemen ruiken.

Voor een voetganger…

Een mevrouw van 74 jaar uit Middelharnis moet in verband met haar therapie veel lopen. Ze heeft wat ondersteuning nodig bij het lopen omdat ze iets instabiel is. Wie heeft een stevige arm en vindt het leuk om mee te lopen?

Voor iemand met groene vingers…

Een Ouddorps echtpaar op leeftijd wil graag af en toe hulp van iemand die hen meehelpt met het klein onderhoud in hun tuin. Groot werk wordt eens per jaar door een hovenier gedaan maar het lichte snoeiwerk, onkruid verwijderen, plantjes in de tuin zetten, etc. willen ze graag samen met u doen. Voor wie is dit klusje zo geklaard?

Voor een ondernemer…

In Ouddorp woont een 60 jarige dame die wegens gezondheidsproblemen de afgelopen jaren veel heeft moeten inleveren. Nu het weer wat beter met haar gaat zou ze graag weer wat leven in de brouwerij willen. Ze verheugt zich enorm om samen uitstapjes op Flakkee te maken. Wie gaat ermee op uit?

Voor een Ouddorpse Babbelaar…

Een mevrouw van 86 jaar sprak naar de organisatie uit: “ik zie en hoor weinig”. Mevrouw kan gezellig praten en zoekt iemand die hier ook van houdt. Graag zou mevrouw met deze dame willen koffie drinken én willen praten over het leven vroeger in Ouddorp.

Voor een goede verliezer…

In Ouddorp woont een mevrouw van 84 jaar die heel graag spelletjes doet. Yathzee, Rummikub of Mens erger je niet, het maakt eigenlijk niet uit welk spel het is. Wie gaat de uitdaging aan en speelt een spelletje met mevrouw? Natuurlijk onder het genot van koffie of thee.

Voor een paar extra ogen…

Een slechtziende mevrouw in Stellendam komt haar huis nauwelijks nog uit. Iedere dag is hetzelfde en haar afnemende zicht beperkt haar in haar geluk. Wie heeft zin om mevrouw mee te nemen voor een visje eten in de haven? Wie rijdt met haar door het dorp en vertelt wat er te zien is? Een bakkie doen zou al heel fijn zijn voor haar …

Voor een winkelmeisje…

Een zachtaardige, lieve mevrouw van 82 jaar uit Stellendam zou zo graag nog eens op een terrasje zitten. Ze wil naar de échte winkels in Middelharnis gaan of in het zonnetje op het strand. Wie doorbreekt de stilte en laat de wensen van deze mevrouw uitkomen? Benzinekosten worden uiteraard vergoed.

Voor een tuinliefhebber…

Een Mevrouw in Den Bommel zoekt hulp bij het onderhouden van haar tuintje voor en achter. Zelf is ze niet meer in staat om dit tuinklusje alleen te klaren en daarom zou ze gezelschap zeer op prijs stellen.

Voor een gezellige wandelaar…

In Ooltgensplaat zoeken zwe gezelschap voor man met dementie. Het gaat om een kopje koffie drinken, een praatje maken en af en toe een ommetje om de dag te breken.

Voor een assertief persoon…

Een 80-jarige vrouw in Achthuizen zoekt iemand die haar het liefst een paar keer in de week gezelschap houdt. Kopje koffie drinken, of even naar buiten want mevrouw is nog heel mobiel. Soms wel wat in de war en zeker niet op haar mondje gevallen.

Voor een elektrische heggensnoeier…

Een mevrouw in Dirksland zoekt iemand die zo af en toe de heg wil snoeien en de tuineen beetje netjes wil bij houden. Wie houdt van dit soort klusjes?

Voor een uitgaanstype…

In Dirksland woont een welbespraakte 68 jarige man die een maatje zoekt voor gezelligheid (liefst een vrouw) om mee uit eten te gaan of naar een voorstelling. Voor langere afstanden is meneer rolstoelafhankelijk.

Voor een Hendrik Jan de tuinman…

Een alleenstaande man van 83 jaar in Herkingen zoekt hulp bij het onderhouden van zijn tuin. Maaien doet meneer zelf nog maar het zwaardere werk lukt niet goed meer. Meneer zou het leuk vinden om op deze manier dan meteen wat meer aanspraak te hebben.

Voor een cultuurliefhebber…

In of om Ooltgensplaat wordt een maatje gezocht voor een man die het leuk vindt om samen naar musea, concerten of voorstellingen te gaan. Het vervoer naar deze uitstapjes is geregeld. Het is een kwestie van “ja” zeggen en instappen.

Reacties