25 jaar reumazwemmen in de Gooye

Foto: PR Stichting SRGO

Mevrouw Aad Tanis zat lang geleden in het bestuur van de reumavereniging. Ze kreeg het idee om een zwemgroep op te starten.

En het ging niet om zomaar een zwemgroep. Een zwemgroep speciaal voor mensen met reuma waar oefeningen werden aangeboden. Uiteindelijk kon ze in de Gooye terecht. En zo begonnen onder andere deze drie dames met de dinsdagochtend reumagroep. Alles onder begeleiding van een zweminstructeur uit de Gooye.

Hechte groep

Natuurlijk is het in 25 jaar een komen en gaan geweest van verschillende mensen in de groep. Toch is deze groep al jaren een hechte club gebleken. Ze delen lief en leed met elkaar en elke week word er na de les koffie gedronken en uitgebreid bijgekletst.

Kaakspieren

Elke les worden er voor het hele lichaam beweegvormen aangeboden die bij het niveau van de groep passen. Ook de kaakspieren worden getraind, want gezelligheid hoort daar uiteraard ook bij. De groep werd op een gegeven ogenblik zo groot dat er zelfs op dinsdagmiddag een groep bijgekomen is.

Jubileum

Dinsdag 14 januari werd er stilgestaan bij het 25-jarig jubileum. Onder het genot van een uitgebreide lunch werd er teruggekeken op de afgelopen jaren. En natuurlijk werd er ook vooruit gekeken. De komende jaren gaan ze namelijk gewoon met veel plezier door zwemmen.

Reacties