Nieuwe editie Keuzewijzer Dementie uitgereikt

Foto: PR CuraMare

Eind vorig jaar is er een update verschenen van de Keuzewijzer Dementie. Deze werd in ontvangst genomen door wethouder Berend Jan Bruggeman.

Het feestelijke moment was bij locatie Westvoorne in Goedereede. Op hetzelfde moment werd daar het vijf jarig bestaan gevierd van de gespreksgroep voor mensen met geheugenproblemen. De wethouder ontving het eerste nieuwe exemplaar uit handen van Ilze Timmers van Stichting Paulina.nu.

Keuzewijzer

Wie de diagnose dementie heeft, krijgt te maken met een enorm aanbod van zorg en ondersteuning. Daarnaast komen er ook veel vragen in mensen op. ‘Dementie, en nu?’, ‘Hoe gaan we samen verder?’ en ‘Hoe houden we ons gewone leven zo lang mogelijk vol?’ zijn er een paar van.

De Keuzewijzer Dementie is een handige wegwijzer in die berg aan vragen. Het staat vol antwoorden, hulp aanbieders, kosten en contactmogelijkheden.

Haal dat boekje

De Keuzewijzer Dementie richt zicht op Goeree-Overflakkee. Het is dan ook een uitgave van de gemeente. Stichting Paulina.nu, Ketenzorg Dementie GO, Alzheimer Nederland en Zorgverzekeraar CZ hebben er ook aan meegewerkt. Het boekje is verkrijgbaar bij onder andere de geheugenpoli. Maar ook bij buurthuizen en huisartsen.

Lees je hem liever digitaal? Dat kan ook!

Reacties