3x apps voor een sportiever en gezonder 2020

Foto: Pixabay; 5132824

Stoppen met roken, minder alcohol drinken en meer bewegen. Dat blijven de meest gehoorde goede voornemens nu het nieuwe jaar is ingegaan. Maar we weten allemaal ook dat zulke voornemens lastig in de praktijk te brengen zijn.

Door Marloes Nijland

Een beetje hulp is dus altijd mooi meegenomen. Daarom hieronder 4 apps om je in 2020 sportiever en gezonder bezig te zijn. En ja, tegelijkertijd is het net zo gezond om wat minder tijd op je telefoon door te brengen…

Minder alcohol – en niet alleen in januari

Misschien heb je de reclame voor ‘Ik pas’ al gezien? Dat betekent een maand geen druppel alcohol drinken. Een gezond begin van 2020! Je kunt je mooi even concentreren op het wegwerken van de overtollige kerstkilo’s. En je komt er vanzelf achter hoeveel je eigenlijk drinkt in een maand.

Ben je alleen nog iets te gehecht aan je glaasje wijn? Probeer dan eens de app Drinkaware (IOS) of AlcoDroid Alcohol Tracker (Android). Vul in wat je aan alcohol drinkt en de app berekent hoeveel alcohol er dan in je bloed zit. Je weet door het bijhouden van wat je drinkt bovendien veel beter wat je nou eigenlijk in een maand drinkt. Bewustwording is in alles een belangrijke stap!

Meer bewegen met hulp van Evy

Hardlopen met Evy, klinkt bekend? In de app is de Belgische Evy Gruyaert je digitale loopcoach. Ze helpt je te beginnen met hardlopen of je afstand uit te breiden. De app is gevuld met 25 verschillende trainingsschema’s. De stem van Evy moedigt je tijdens het lopen aan en geeft tussendoor tips voor een gezonder leven.

Eind 2018 werd de app al vernieuwd met uitdagingen. Hardlopen met Evy kent met ingang van 2020 een grotere nieuwe update met een abonnement in plaats van punten en een nieuwe layout. De app is vernieuwd om nog beter in te spelen op de persoonlijke behoeften van gebruikers. Er zit bijvoorbeeld een koppeling met Instagram in. Zo kunnen vrienden gemakkelijker je trainingen volgen wanneer je ze deelt via Instagram stories.

Heb je je eigen grenzen verlegd? Dan krijg je hiervoor een medaille. Of misschien levert jouw training wel een leuke prijs op in de app uitdagingen. En door een koppeling met je Spotify account kun je je laten meeslepen door de regelmaat in beats-per-minute (gelinkt aan je pasfrequentie).

Vind je alleen hardlopen met een app niet leuk? Ga dan eens op zoek naar een opstapgroep bij een van de (atletiek)verenigingen in de buurt. Met een groep is het vaak makkelijker om je goede voornemen beter vol te houden.

Stoppen met roken

Het is gezond én beter voor je portemonnee als je stopt met roken. Maar roken is niet voor niets een verslaving, dus stoppen is vaak zo makkelijk nog niet. Daarom zijn er verschillende apps die je hierbij helpen:

  • Stoptober – een app die meet hoe lang je niet hebt gerookt. Hij laat zien hoeveel geld je bespaart en geeft tips om vol te houden. Ook kun je resultaten delen en deel uitmaken van de Facebook groep met mensen die ook gestopt zijn met roken.
  • Quit now – een app die laat zien hoeveel dagen je niet gerookt hebt. Daarnaast zie je hoeveel sigaretten je niet gerookt hebt en hoeveel geld je hebt bespaard. Ook geeft deze app tips voor het voorkomen dat je weer gaat roken. Ook hier is er een community. Een vergelijkbare app is Rookvrij Pro, dat daarnaast nog statistieken laat zien over je gezondheid. En ook de app Quit Smoking Buddy geeft inzicht en tips om het stoppen met roken vol te houden.
  • Stopston – een app die berekent hoeveel geld je bespaart door niet te roken. Hij telt af naar een zelf ingestelde beloning en geeft positieve feedback, ook als je het zwaar hebt. En natuurlijk zijn er praktische tips om dat stoppen met roken vol te houden.
  • Kwit – een spelletje dat werkt met allerlei motivatietrucjes. Je moet door 28 levels heen, waarbij je 84 achievements kunt unlocken. Tussendoor krijg je motiverende kaarten te zien én houd je gemakkelijk je voortgang in de gaten. Komt die drang om weer een sigaret op te steken naar boven? Even schudden met je telefoon en je krijgt een motiverende quote te zien.

Met al deze apps en, niet te vergeten, de steun van vrienden en familie wordt 2020 een topjaar. Succes!

Bron: Breda.nieuws.nl

Reacties