Zorg dat je rijbewijs wordt goedgekeurd

Foto: Pixabay; Pixaline

Het is altijd handig om een rijbewijs te hebben. Maar dan moet die wel geldig zijn. Daarom komt er weer een keuringsdag aan.

Het gaat vooral om senioren en chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Maar alle automobilisten die gekeurd moeten worden voor de verlenging van het rijbewijs kunnen 6 januari terecht in Oude-Tonge. Het verenigingsgebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27 opent dan haar deuren voor iedereen die op moet. Komt de datum niet uit? Er zijn in de regio nog andere momenten.

Kosten

Aan zo’n keuring zitten kosten verbonden. Voor de senioren is dat € 40,- per persoon. Een chauffeur tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E betaalt € 60,- voor de keuring. Voor meer informatie over de keuring en de kosten kan er gebeld worden met het landelijke afsprakenbureau. Zij zijn bereikbaar via 0118-72 49 99. Als je liever een andere datum langs gaat voor een test dan kun je een zelf een afspraak inplannen via www.rijbewijskeuringen.nu.

Verplicht

De rijbewijskeuring is verplicht voor automobilisten die 75 jaar of ouder zijn op het moment dat het rijbewijs vernieuwd moet worden. Ook mensen met een C/D/E rijbewijs moeten verplicht de keuring ondergaan.

Bij de keuring moet je een Eigen Verklaring meebrengen. Deze is bij de meeste gemeenten verkrijgbaar, maar ook via mijn.cbr.nl met je DigiD.

Reacties