Jouw Marktkraam cheque voor de Voedselbank

Foto: PR Jouw Marktkraam Ouddorp

Een mooi vroegtijdig kerstcadeau voor Voedselbank-penningmeester Martin Ista. Hij kreeg op 12 december een prachtige cheque!

Het geld was beschikbaar gesteld door Jouw Marktkraam Ouddorp en Albert Heijn Ouddorp. Het kwam uit het duurzaamheidsproject ‘Brood van gisteren’.

“We verkopen bij Albert Heijn altijd versgebakken brood, maar er blijft altijd wel wat over,” zegt Matthias van Estrik. Hij is supermarktmanager van Albert Heijn in Ouddorp. “Brood dat gisteren vers gebakken is, is ook vandaag nog heerlijk. Wij willen zoveel mogelijk voorkomen dat goed brood onverkocht uit de schappen verdwijnt. Daarom introduceren we samen met Jouw Marktkraan ‘Brood van gisteren’.” En ondanks de naam gaat dat niet alleen om brood. Het gaat om smakelijke producten van de dag ervoor tegen aantrekkelijke prijzen.

“Met deze producten is niets mis,” vult Peter Grinwis aan. Hij is commercieel manager van Jouw Marktkraam Ouddorp. “Eerst gingen niet verkochte producten terug en werd het verwerkt als bijvoorbeeld veevoer. Maar dat willen we eigenlijk zoveel mogelijk voorkomen. Het is zonde als brood niet meer gegeten wordt door mensen, alleen maar omdat het een dagje ouder is. Thuis ligt het ook een paar dagen. Ons project is dus goed voor het milieu én voordelig.”

Voedselbank

Nu zou je zeggen dat de Voedselbank daar niet direct profijt van heeft. Maar de opbrengst van de projectkraam gaat naar een voedsel gerelateerd project. En dat is dit keer dus de Voedselbank. De doelstellingen van de Voedselbank sluiten dan ook heel goed aan bij het Jouw Marktkraam concept. Ook zij zijn voor het terugdringen van de verspilling van goederen. En ze willen een bijdragen leveren aan het voorkomen van een sociaal isolement. Vooral voor mensen op Goeree-Overflakkee die door omstandigheden onvoldoende voedsel of kleding kunnen kopen.

“Binnenkort staan we weer voor een grote uitgave als onze bus moet worden vervangen. Naast hulp in natura zijn giften daarom van harte welkom om het werk voort te kunnen zetten,” aldus de penningmeester van de Voedselbank.

Reacties