Dirkslandse mengt zich in strijd NK omnium

Foto: PR Aschwin Kruders Sport Promotions

Twee weken geleden werd ze tweede bij het NK derny. Nu heeft Marjolein van ’t Geloof zich ook geplaatst voor een ereplaats bij het NK omnium.

Beide wedstrijden werden gereden op de wielerbaan in Apeldoorn. De 23-jarige wielrenster uit Dirksland finishte na vier onderdelen als achtste. “Mijn benen begonnen steeds beter te voelen en ik hoop dat ik de vorm kan doortrekken naar de rest van de week,” laat ze weten. Van ’t Geloof neemt van 27 tot en met 29 december deel aan de NK baanwielrennen in Alkmaar.

Van ’t Geloof is na afloop van het omnium zeker tevreden met haar achtste plaats. “Ik was niet helemaal fit en dat was een beetje jammer,” keek ze na afloop terug. “Toch heb ik er wel een goede ervaring aan overgehouden. Ik heb een goede afsluitende puntenkoers gereden. Bij de temporace verloor ik juist wat punten, doordat ik een verkeerd verzet erop had gezet. Maar ondanks wat pech heb ik er een mooie dag van gemaakt. Na een rustdag doe ik nog wat pittige trainingen. Zo kan ik toewerken naar de scratch en puntenkoers die ik op de NK baanwielrennen ga rijden.”

Reacties