Van Weel-Bethesda Ziekenhuis voortaan rookvrij

Foto: Pixabay; Geralt

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is voortaan volledig rookvrij. Dat hebben ze laten weten door middel van een persbericht.

“Als rookvrij ziekenhuis willen wij een prettige en gezonde omgeving nastreven. Dat geldt voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers,” schrijven ze. “Dit betekent dat zowel het ziekenhuis als het terrein er omheen vanaf 1 januari 2020 volledig rookvrij is. Zo dragen we bij aan de best mogelijke zorg en gezondheid voor onze patiënten en medewerkers.”

Mee met de tijd

“In een tijd waarin sportclubs, scholen en ziekenhuizen zich rookvrij verklaren én in de vaste overtuiging dat vele organisaties volgen, kunnen én willen wij als zorgorganisatie niet achterblijven,” verklaart initiatiefnemer Bert Meershoek, gynaecoloog in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

“Het is een logische ontwikkeling,” vindt Koos Moerland. Hij is de voorzitter van de raad van bestuur. “Roken is slecht voor de gezondheid en wij willen onze patiënten de beste zorg bieden. Bovendien gaat het herstel van bijvoorbeeld een operatie sneller als de patiënt niet rookt. Aan patiënten die roken wordt bij de intake al gevraagd of zij willen stoppen en of zij daar hulp bij nodig hebben.”

De abri’s en asbakken zijn verwijderd. Met borden wordt duidelijk gemarkeerd waar de rookvrije zone begint en eindigt. Het ziekenhuis zal de patiënten en ook medewerkers, zoveel mogelijk ondersteunen bij het stoppen met roken.

Reacties