Nieuwe bestuurder voor CuraMare bekend

Foto: PR CuraMare

Paul van der Velde is per 1 december gestopt met zijn taak als bestuurder van CuraMare. En dus moet er iemand komen die die taak op zich kan nemen.

De organisatie kijkt met veel respect, waardering en dankbaarheid terug op de lange periode waarin Paul actief is geweest. Hij was bestuurder van CuraMare en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in het bijzonder.

Hij heeft samen met collega’s, medische staf en medewerkers het ziekenhuis een sterke positie gegeven. Mede door de grote groei van de afgelopen jaren en de stevige verbinding met andere ziekenhuizen en artsen in de regio. Maar het pensioen was daar en Van der Velde besloot het rustiger aan te doen. Hij heeft zijn taak als bestuurder neergelegd.

Opvolgster

Gelukkig is zijn opvolger al snel gevonden. Mariska Shekary is op dit moment gyneacoloog in het Amphia Ziekenhuis. Daarnaast is ze ook directeur zorg van de integrale geboordezorgorganisatie Annaure. En in het tweede kwartaal van 2020 zal ze starten als bestuurder van CuraMare.

Mariska combineert al ruim 10 jaar praktische werkzaamheden met management-, organisatie en bestuurlijke taken. Ze heeft vooral veel interesse in de ontwikkeling van netwerkorganisaties. Met natuurlijk de juiste balans tussen diversiteit en integratie. Diversiteit in het zorgaanbod en in het type zorgprofessionals. Maar ook integratie van het zorgproces dat hiermee rondom de cliënten ontstaat.

“Mariska is er gemotiveerd,” zegt Roelof Jonkers, voorzitter van de raad van toezicht binnen CuraMare. “Ze wil vanuit CuraMare samen met medisch specialisten, huisartsen en andere zorgverleners verder vormgeven aan de noodzakelijk transitie van zorg voor de bewoners van ons verzorgingsgebied.”

Tussenpositie

Paul van der Velde is al gestopt en Mariska Shekary begint pas in de lente van 2020. En dus moet er een tussenoplossing komen. Deze positie wordt gevuld door Koos Moerland en Ellen Hoogervorst. Zij worden daarin bijgestaan door het VMS bestuur.

Paul van der Velde en Mariska Shekary

Reacties