Secret Santa lichtjesparade door Middelharnis

Foto: PR Hart van Goeree-Overflakkee

Er komt een uniek evenement naar Middelharnis op vrijdag 20 december. Namelijk de Secret Santa Lichtjesparade.

Deze avond wordt georganiseerd door de Stichting Hart van Goeree-Overflakkee samen met het centrum en Plattelands Jongeren Flakkee.

De bijzondere avond start om 18.00 uur als een bonte stoet van verlichte tractoren. Deze komen vanaf het industrieterrein en wordt vergezeld door een kerstman. Natuurlijk ontbreekt ook de muziek niet. Een dj van Happy Music krijgt ook een speciale tractor.

Route

De route gaat van het industrieterrein via het terrein van Hernesseroord naar Keukencentrum Tieleman. Daarna volgt er een rondje door Sommelsdijk en Middelharnis. Daarbij bezoeken ze ook het Nieuw Rijsenburg.

Het einde van de stoet is bij het Diekhuusplein. Daar stellen alle versierde wagens zich netjes naast elkaar op. Onderweg en op het Diekhuusplein is namelijk een jury die beslist welke tractor het mooist versierd is!

Diekhuusplein

Maar het Diekhuusplein is deze avond niet alleen leuk voor de mensen met verlichte tractoren. Er staan ook kraampjes en er is een ijsbaan. Daarnaast wordt er ook Glühwein en warme chocolademelk geserveerd. Natuurlijk mét kruukplaetjes.

Rond 21.00 uur is daar ook de afsluiting van de avond. Deze gaat gepaard met de onthulling van de winnaar van de lichtjestoer.

Deelnemen

Iedereen die wil kan deelnemen aan de lichtjesparade. Dat kan al voor € 15,- per tractor. Hiervoor krijgt de deelnemer een aantal consumpties. Uiteraard mogen de deelnemers zich ook laten sponseren. De opbrengst van de tour wordt geschonken aan het goede doel. Namelijk Secret Santa Goeree-Overflakkee.

Inschrijven is heel makkelijk, dat kan via de website www.hartvangoereeoverflakkee.nl. Ook de opbrengst van de kramen wordt geschonken aan het goede doel. Deze gaan voor € 25,- per kraam en zijn te huur voor iedereen.

Secret Santa Goeree-Overflakkee

De decembermaand is voor sommige mensen financieel of emotioneel erg zwaar. Met de Secret Santa actie worden deze mensen geholpen. Zij krijgen een mooi kerstpakket dat wordt samengesteld door een andere eilandbewoner. Zij hebben zich persoonlijk aangemeld om iemands Secret Santa te zijn.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren. Ook vullen zij de pakketten eventueel nog aan met een verwennerij die op het eiland te verzilveren is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft. Het doel is veel gezinnen met dit warme gebaar frisse moed te geven voor de feestdagen.

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap

met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen