Patiënten erg tevreden over zorg Dirksland Ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland hoort dit jaar bij de tien best gewaardeerde ziekenhuizen van het land.

Dat werd dinsdag 3 december bekendgemaakt door de Patiëntenfederatie Nederland. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis wordt volgens de website Zorgkaart.nl zelfs beoordeeld met een 9,0! Dat cijfer komt uit een beoordeling van honderden waarderingen van patiënten en naasten.

Tevreden

Vanuit ZorgkaartNederland blijkt dat patiënten vooral tevreden zijn over de vriendelijkheid, deskundigheid en duidelijkheid van het personeel. Ook het nakomen van afspraken en het zijn van een luisterend oor wordt veel genoemd.

“We zijn erg trots op dat cijfer,” zegt Ellen Hoogervorst, lid van de raad van bestuur van CuraMare. “Kwaliteit is voor ons pas goed genoeg als de patiënt dat zo ervaart. Onze professionals zetten zich dagelijks in om de juiste zorg en behandeling te kunnen bieden. Wanneer de patiënt onze zorg ook daadwerkelijk als goed ervaart, slagen wij in onze missie. Wanneer patiënten niet tevreden zijn, proberen wij van hun ervaring te leren.”

ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringswebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Patiënten en naasten kunnen hier hun ervaring delen over de zorg die in Nederland wordt geboden.

Reacties