Nieuwe bewegwijzering voor Dirksland Ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Een leuke dag voor het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Ze hebben nieuwe bewegwijzering gekregen.

En dat kun je natuurlijk stilletjes voorbij laten gaan. Maar met een bijzondere onthulling als deze is dat eigenlijk niet de bedoeling. De nieuwe bordjes werden namelijk onthuld door niemand minder dan Sinterklaas.

Het is donderdag 5 december en dus was de Sint met zijn pieten aanwezig voor een bezoekje aan de kinderafdeling. Voordat hij daar terecht kwam onthulde hij eerst een bord in chocoladeletters. Voor de foto poseerde hij, samen met zijn Pieten en een aantal betrokken medewerkers van het ziekenhuis, onder een gloednieuw routebord.

Aangepaste bewegwijzering

Na een zorgvuldig traject is het ziekenhuis volledig voorzien van een nieuwe interne bewegwijzering. De nieuwe route wordt aangegeven op niveau van bouwdeel, etage en routenummer. Zo is het voor patiƫnten en bezoekers voortaan beter in te schatten waar men precies is in het ziekenhuis.

De nieuwe opbouw van de bordjes doet denken aan een vliegveld. Het wordt dan ook al in een hoop andere ziekenhuizen succesvol toegepast. Uiteraard is het voor iedereen even wennen. Daarom kunnen bezoekers en patiƫnten een plattegrond krijgen bij de receptie en het afsprakenbureau. Daar zit ook meteen een uitleg bij.

Reacties