Veel Flakkeese collectanten voor hersenstichting

Foto: PR Hersenstichting Nederland

De werving van nieuwe collectanten blijft nodig om geld op te halen voor de Hersenstichting. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar hersenaandoeningen. Op Goeree-Overflakkee is daar goed op gereageerd.

In de gemeente Westland gaan begin volgend jaar maar liefst 308 personen collecteren voor de Hersenstichting. Dit is het hoogste aantal collectanten van de provincie Zuid-Holland. De gemeentes Molenlanden en Goeree-Overflakkee staan op plek nummer twee en drie.

Mooie opbrengst

“Afgelopen jaar werd in de provincie Zuid-Holland 230.129,- euro opgehaald,” zegt Andreas Tober. Hij is de woordvoerder van de Hersenstichting. “Met dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. In de komende collecteweek hopen we de opbrengst te verhogen. Om dit te bereiken hebben we meer collectanten nodig. Want hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening we uiteindelijk kunnen helpen.” De opbrengst gaat naar onderzoek, voorlichting en het verbeteren van de patiëntenzorg.

Collectanten per gemeente

In 2019 hebben 2498 mensen uit de provincie Zuid-Holland gezamenlijk 230.129,- euro opgehaald. Voor heel Nederland was dat een totale opbrengst van 1,5 miljoen. De drie gemeentes van de provincie die op het moment de meeste collectanten hebben, zijn in onderstaand overzicht af te lezen.

Top 3 meeste collectanten
Gemeente Westland 308
Gemeente Molenlanden 289
Gemeente Goeree-Overflakkee 237

De collecteweek in 2020 is van maandag 27 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020. Ruim 19.000 vrijwilligers gaan dan langs de deuren om geld in te zamelen. De mensen met hersenaandoeningen kunnen dat namelijk niet zelf.

Wil jij je ook inzetten voor dit goede doel? Word dan collectant. Kijk voor meer informatie op de website www.hersenstichting.nl/collecte

Hersenstichting

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst.

Ze zetten niet in op één aandoening. Ze investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven ze voorlichting en zetten ze zich in voor betere patiëntenzorg. Meer informatie is te vinden op de website www.hersenstichting.nl.

Reacties