Bijzondere inzamelingsactie voor ALS

Foto: PR Daphne Hermans-van Nieuwenhuijzen

Een mooie verrassing voor Hans van Nieuwenhuizen en zijn gezin. Hij kreeg zijn collega’s van G4S spontaan op bezoek.

Het bezoek was niet zonder reden. Op 8 oktober 2019 kreeg Hans de diagnose ALS. Het leven van hem en zijn gezin staat dan ook sinds die dag op z’n kop. Hans heeft bijna 15 jaar bij G4S gewerkt, maar moest hier na de diagnose per direct mee stoppen. Dat maakte niet alleen veel indruk op Hans zelf, maar ook op zijn collega’s.

Bijzondere actie

Om Hans en zijn gezin een hart onder de riem te steken kwamen de collega’s in actie. Er ontstond een idee om met zoveel mogelijk geldwagens langs het huis van Hans te gaan. De animo hiervoor binnen het bedrijf bleef erg groot. Met bijna 40 geldwagens, met daarin 80 collega’s en nog zo’n 20 oud-collega’s in een touringcar werd er van het bedrijf in Rotterdam naar Middelharnis gereden. Een enorme organisatie wat een indrukwekkend gezicht opleverde.

Emotioneel

Onder begeleiding van zwaailichten en vuurwerk arriveerde de colonne bij het huis in Middelharnis. Overal was aan gedacht; van fotograaf tot catering. Het was een emotioneel tafereel bij het huis. Zowel voor het gezin als voor de collega’s. Nooit eerder werd zoiets gedaan bij het bedrijf in Rotterdam.

ALS

De diagnose ALS zorgt voor een hoop machteloosheid. Er is namelijk nog geen behandelplan. Ook het gezin van Hans ervaart deze machteloosheid. Om toch iets te kunnen doen wordt er door hen enthousiast meegedaan aan de 0%ALS Challenge. Deze actie is van de Stichting ALS Nederland.

Het idee is simpel. Drink in januari geen alcohol en zamel daarmee geld in voor de strijd tegen ALS. Het is dus de bedoeling dat je je laat sponsoren voor je soberheid. Het is het tweede jaar dat de stichting de actie organiseert. Vorig jaar leverde het € 37.075,- op.

Meedoen kan individueel, maar ook als team. Het gezin van Hans doet mee onder de naam Team Nieuwenhuuzen. Er kan nog steeds gedoneerd worden. Doe dit via de website www.nulprocentvoorals.nl/team/nieuwenhuuzen en help hen in de strijd tegen ALS. Het gedoneerde geld gaat direct en volledig naar de rekening van Stichting ALS Nederland.

Reacties