Prachtige gift voor afdeling Urologie in Dirksland

Foto: PR CuraMare

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis werd dinsdag 26 november verblijd met een mooie gift. Deze kregen ze uit handen van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland.

Paul van der Velden is medisch lid van de Raad van Bestuur. Het was aan hem de eer om samen met twee urologen de cheque in ontvangst te nemen. Karel Olsthoorn, Toos Buijs en Arna de Wit waren hierbij aanwezig namens de stichting.

Laser

De gift van de stichting is mogelijk dankzij een nalatenschap van de heer Otte uit Middelharnis. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een Holmium YAG Laser voor de afdeling Urologie. Met deze laser kunnen nierstenen zeer efficiënt en snel verwijderd worden. Het apparaat is zeer vooruitstrevend en een grote aanwinst voor het team in Dirksland. Door gebruikt van deze lasertechniek wordt de ingreep voor patiënten een stuk minder ingrijpend.

Paul van der Velden

Paul van der Velden sprak zijn waardering uit voor het werk dat de stichting doet. Ook is hij trots op de verbindende schakel die zij zijn tussen de bevolking en het ziekenhuis.

Het aannemen van de cheque is het laatste officiële optreden van de bestuurder. Per 1 december neemt hij afscheid als medisch lid van de Raad van Bestuur van CuraMare.

De Stichting Vrienden van ziekenhuis Dirksland

Al jaren zet de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland zich in. Hun doel is het ziekenhuis te helpen aan extra voorzieningen. Deze kan het ziekenhuis vanuit het normale budget niet betalen. Bij deze schenkingen staat patiëntvriendelijkheid en het gemak voor de patiënt voorop.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.vrienden.zhsdirksland.nl.

Reacties