Help mee voor duurzamer pakketvervoer op GO

Foto: PR VIaTim

ViaTim is op zoek naar mensen die pakketten voor hun buurt willen aannemen, tegen vergoeding. Het doel: minder vervuilend vervoer op Goeree-Overflakkee.

Op 6 januari 2020 start de Goederenhub Goeree-Overflakkee. Zij vervoeren met elektrische wagens goederen van en naar bedrijven op het eiland. Kort daarna gaan ze ook voor particulieren pakketten meenemen. Dat wordt allemaal georganiseerd door Coöperatie Deltawind en ViaTim. Zij kunnen de extra hulp goed gebruiken!

Dagelijks rijden er ongeveer 13 vervuilende bestelbusjes door de straten. Over een aantal jaren zijn dat er 60. Nu al is 34% van de fijnstof in de wijk afkomstig van bestelauto’s. Dit kan schoner en efficiënter! De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft onderzoek gedaan naar dit probleem. Daaruit blijkt dat met gebruik van ViaTim Punten de CO2 uitstoot in de wijk met 74% verlaagd kan worden.

In Nederland zijn al een paar honderd ViaTim Punten, waarvan vier op Goeree-Overflakkee. Op weg naar schoon transport in uw straat. Daarom zoeken ze naar meer mensen die een ViaTim Punt willen worden op het eiland. Bent u vaak thuis en neemt u al veel pakketten aan voor de buurt? Dan is dit een leuke kans voor u!

Hoe werkt ViaTim?

Michiel Nieuwkerk is initiatiefnemer van ViaTim. Hij legt uit hoe het werkt. “Met ViaTim bouwen wij een netwerk van buurtpunten waar de bezorgers altijd in één keer hun pakketten kwijt kunnen. Een mini-hub zou je kunnen zeggen,” vertelt hij. “Zo’n buurtpunt is een particulier die die het leuk vindt om tegen een vergoeding pakketten aan te nemen voor buurtgenoten. De geadresseerde krijgt een digitaal bericht dat het pakket is aangekomen. Het pakket wordt vervolgens door de consument opgehaald of kan thuisbezorgd worden. Via een ViaTim Punt kunnen ook pakketten verzonden en bestellingen geretourneerd worden. Voor al deze en toekomstige diensten ontvangt het ViaTim Punt een vergoeding.”

Aanmelden infoavond

Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp is van harte welkom op onze infoavond. Deze vindt plaats op dinsdagavond 10 december vanaf 19.30 uur in het Diekhuus in Middelharnis. De entree is gratis, maar vooraf aanmelden is wel wenselijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Bellen kan ook, doe dit naar 0187-47 05 44, dit is het nummer van Coöperatie Deltawind.

Meer informatie over Goederenhub Goeree-Overflakkee is te vinden op de website www.ghgo.nl. Meer informatie over het zijn van een ViaTim Punt of u direct aanmelden? Kijk dan op aanmelden.viatim.nl/goeree.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden