Stichting Paulina.nu komt met dementie-training

Foto: PR CuraMare

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgt iedereen er op een manier mee te maken.

Zo kan het voorkomen in je familie, of vriendenkring. Maar natuurlijk ook op straat, in de winkel of op het werk. Dan is het fijn om te weten wat je moet doen en hoe je moet omgaan met mensen die last hebben van dementie. Daarom komt Stichting Paulina.nu met de cursus ‘Samen dementievriendelijk’.

De stichting slaat voor deze training de handen ineen met de werkgroep Goeree-Overflakkee Dementievriendelijk. Samen werken ze aan diversie initiatieven om te zorgen voor een dementievriendelijke samenleving.

Een van deze initiatieven is bewustwording over hoe je als samenleving omgaat met dementie.

Training

Het omgaan met dementie gaat in fases. Het begint met het herkennen van de ziekte en weten hoe je omgaat met iemand met dementie. Iemand met (beginnende) dementie kan zichzelf meestal prima redden. Maar soms kunnen zij wel wat hulp gebruiken van mensen uit hun omgeving.

Vanaf november start de stichting met het geven van de trainingen. Deze zijn in samenwerking met de gemeente en Ketenzorg Dementie.

Tijdens de training staat ´GOED omgaan met dementie´ centraal. De letters staan daarbij voor Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel. Het doel is het sneller herkennen van dementie en hulp kunnen bieden wanneer dat nodig is.

Meer informatie

De gratis cursus wordt op negen verschillende data georganiseerd. Deze dagen bestaan uit een programma van 2,5 uur per avond of middag. De cursus wordt alle dagen gegeven in het Rondeel in Middelharnis.

De cursus is toegankelijk voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee. Voor organisaties en bedrijven zoals winkeliers, banken en bijvoorbeeld kappers zijn er aparte data met een aangepast programma.

Wilt u deelnemen met uw werknemers? Neemt u dan direct contact met ons op.

Met het programma ‘Samen dementievriendelijk’ wil de stichting bijdragen aan zorg voor en steun aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Steun die aansluit bij hun persoonlijke mogelijkheden en wensen. Zodat zij samen zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Voor de cursusdata en tijden kunt u kijken op www.paulina.nu. Wilt u zich direct aanmelden dan kan dat via [email protected].

Cursusdata

De training wordt gegeven op de volgende dagen.

Dinsdag 12 november 14.00 tot 16.30 uur
Donderdag 14 november 18.30 tot 21.00 uur
Dinsdag 19 november 14.00 tot 16.30 uur
Dinsdag 26 november 14.00 tot 16.30 uur
Donderdag 28 november 18.30 tot 21.00 uur
Dinsdag 3 december 14.00 tot 16.30 uur
Dinsdag 10 december 14.00 tot 16.30 uur
Donderdag 12 december 18.30 tot 21.00 uur
Dinsdag 17 december 14.00 tot 16.30 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen