Langer zelfstandig thuis wonen levert op

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op woensdagochtend 6 mei overhandigde Bert Kleingeld, in aanwezigheid van de Themagroep Langer zelfstandig thuis blijven wonen, tien aanbevelingen en ervaringen aan wethouder Gerrit de Jong van Goeree-Overflakkee. “Ik ben blij dat inwoners, geïnitieerd door de Rabobank, actief mee willen denken met het beleid van de gemeente”.

Themagroep senioren Rabobank Het Haringvliet
Een themagroep senioren van de Rabobank Het Haringvliet is een aantal maanden geleden met het thema ‘Langer zelfstandig thuis blijven wonen‘ aan de slag gegaan. Dat leverde een aantal bevindingen en aanbevelingen op. Deze zijn tijdens een symposium gedeeld met een groot publiek.

Lees ook: Grote brand op D’n Diek – Dit weten we nu

Symposium
Zaterdag 18 april vond in scholengemeenschap Prins Maurits in Middelharnis de informatiebijeenkomst ‘Langer zelfstandig thuis blijven wonen’ plaats, voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee. Wethouder De Jong kon hierbij niet aanwezig zijn, daarom is de overhandiging van de aanbevelingen uitgesteld.

Ervaringen en aanbevelingen themagroep
De themagroep hoopt met het aanbieden van het document aan de gemeente iets in beweging te hebben gezet. Bij de overhandiging hadden zij ook nog wat vragen aan de wethouder. Gesproken is onder meer over een ombudsmanfunctie op het terrein van het Sociaal Domein en de aanwezigheid en snelheid van internet op het eiland. Een goede internet verbinding kan er wellicht voor zorgen dat ouderen op een eenvoudige manier kennis kunnen nemen van de veranderingen door nieuwe wetgeving. Gerrit  de Jong benadrukte erg blij te zijn met een initiatief als dit. “Wij gaan de tien aanbevelingen zorgvuldig doornemen en uw vragen beantwoorden, u ontvangt een schriftelijke reactie van de gemeente’.

Lees ook: Biedermeier viert gewoon moederdag

 

Reacties