Brand D’n Diek smeult nog na

Foto: Wendy Baan

Donderdagmiddag 7 mei brak rond kwart voor vijf brand uit bij schoenenwinkel Van Haren op D’n Diek in Middelharnis. Hier is alle informatie die tot nu toe bekend is.

Vier winkelpanden zijn verwoest, het gaat hierbij om LakeSide, Van Haren, Biedermeier Expresse en hoedenwinkel Rivian. De panden staan nog na te smeulen en ook in de HEMA hangt er een rooklucht. Het aangrenzende pand van Bruidsmodewinkel Annette is gespaard gebleven, water- en rookschade zijn minimaal, de winkel is vandaag gewoon weer open.

De brandweer is op dit moment weer ter plaatse om na te blussen en om metingen te verrichten.

brandweer

Lees ook: Moederdag bij Biedermeier gaat door!

Ook Biedermeier kan doorgaan met de Moederdagverkoop. Doordat niet alle voorraad in de winkel lag op het moment dat de brand uitbrak is er een hoop bewaard gebleven. De Moederdagboeketten zijn dit weekend te koop in de loods aan Einstein 5 op het industrieterrein in Middelharnis. Het gedeelte van D’n Diek dat is getroffen blijft vandaag afgesloten voor publiek, de rest van de winkels gaan gewoon open.

Het appartement dat boven de hoedenwinkel zat is volledig uitgebrand. Er ging een bericht rond dat de kat van de eigenaren nog in de woning zou zijn, dat is niet waar. Wel is de kat nog steeds vermist, de eigenaar vraagt iedereen om naar het beestje uit te kijken.

kat

Van Haren Rivian Day after

 

Reacties