Twee geweldige cheques voor ziekenhuis Dirksland

Foto: Sam Fish

Op 11 september heeft de Landarbeidersvereniging ‘De Vooruitgang’ uit Middelharnis twee cheques van €5000,- uitgereikt. Dit was speciaal voor hun 100-jarig bestaan.

Eén van de cheques was voor de stichting Vrienden van ziekenhuis Dirksland. De andere voor Hospice Calando. De stichting Vrienden van ziekenhuis Dirksland heeft deze cheque bestemd voor de afdeling oncologie. Daarnaast is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe website van de stichting vrienden van ziekenhuis Dirksland te lanceren.

“Iedereen op het eiland kent wel iemand in zijn of haar omgeving die te maken heeft of heeft gehad met kanker,” zegt Sjaak de Waard. Hij is vicevoorzitter van Landarbeidersvereniging De Vooruitgang. “Dat is de reden waarom wij deze twee doelen hebben gekozen. We bestaan 100 jaar, dus voor elk jaar 100 euro. Zo eenvoudig is het eigenlijk.”

Dankbaar

Dr. Van der Velden, raad van bestuur van CuraMare en oud-oncoloog weet hoe belangrijk comfort is voor oncologiepatiënten. Hij is dan ook enorm dankbaar voor deze gift. “Deze gift is geweldig,” zegt hij. “Het is zo mooi om te zien hoe groot de betrokkenheid op ons eiland is. Door de stijging van kosten, zijn we genoodzaakt keuzes te maken in aanschaf van apparatuur. Het is daarom zo ontzettend fijn dat dit ‘extraatje’ deze behandelstoel en een aantal waakmanden kan bekostigen.”

Calando

Hospice Calando is ook heel blij met de cheque. Hospice Calando geeft 24/7 zorg aan een vijftal mensen die zich in de laatste levensfase bevinden. Zij zijn volledig afhankelijk van donaties en giften. De gift wordt besteed aan een nieuwe blokhut met veranda. Op die manier hebben de bewoners een fijne en comfortabele buitenplek.

Nieuwe website

Het mooie moment werd meteen gebruikt voor de lancering van de nieuwe website van de Vrienden.De eer was aan dr. Van der Velden die met een muisklik de nieuwe website onder luid applaus van de aanwezigen opende. De site is fris en uitgebreid. Er is duidelijk te zien waar welke donatie aan uitgegeven wordt. Als mensen de stichting een warm hart toe dragen, kunnen zij ‘vriend’ worden. Alle informatie staat duidelijk op de website. Deze is te vinden via http://www.vrienden.zhsdirksland.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden