Geheugenbibliotheek in de bieb van Middelharnis

Foto: Sam Fish

De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis over dementie. Daarnaast is er ook een spreekuur met casemanagers van de Ketenzorg dementie.

Het boek Woorden schieten tekort van Nicci Gerrard komt uit deze collectie van de geheugenbibliotheek. In dit persoonlijke boek onderzoekt Nicci Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het? Hoe gaat de maatschappij ermee om en wat zegt de wetenschap erover? Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander en hoe is het om deze ziekte zelf te hebben. Wat betekent het om mens te zijn, om een identiteit te hebben en om dat vervolgens kwijt te raken? In vele opzichten zal het verhaal zeer herkenbaar zijn voor mensen die op enigerlei wijze met dementie te maken hebben. Nicci Gerrard is een bekende schrijfster van onder meer thrillers, die zij samen met haar man schrijft onder het pseudoniem Nicci French.

Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl.

Wanneer?

De geheugenbibliotheek is elke eerste dinsdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur. De eerstvolgende is dus op dinsdag 3 september. De geheugenbibliotheek vindt plaats in de bieb van Middelharnis. Er zijn ook altijd casemanagers van de Ketenzorg Dementie aanwezig, hier kun je terecht met alle vragen over dementie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen