FOTO’S – Genieten op Camping De Vliedberg

Dinsdag 2 en woensdag 3 juli was de binnentuin van De Vliedberg in Ouddorp weer omgetoverd tot camping. Blauwe lucht, een stralende zon, wapperende campingwas… je krijgt direct een vakantiegevoel.

Dat hebben de bewoners van de woongroepen en appartementen met hun familie, de medewerkers en vrijwilligers ook! Aan een tafel zitten mantelzorgers gezellig te haken. “Dat doe ik normaal op de camping ook, dus natuurlijk hier ook.” Er wordt gelachen, gezongen, geneuried of stilletjes vanuit een hoekje genietend rondgekeken.

De initiatiefnemers Jolanda, Nella en Ineke zie je al van ver. Ze zijn voor het thema ‘zee en strand’ in een kanariegele overal gestoken. Bij de één hangt er een vis aan, de ander heeft een muts op in visvorm en natuurlijk ontbreken de laarzen niet. “Heb je de echte Ouddorpse gedroogde visjes al zien hangen bij de ingang?” steken ze enthousiast van wal. Hoe ze aan het thema zee en strand komen? “Het kwam zomaar in ons op.” Elke bewoner herkent er wel iets van door ervaring in de visserij en natuurlijk als inwoner van de bekende badplaats met vuurtoren en kilometers strand.

Met bed en al naar de camping

Naast dat het gewoon gezellig is om op de camping te zijn, zijn er ook verschillende muziekoptredens geweest. Onder andere van ‘Meezingkoor De Watertoren’, muziekduo ‘Hans&Bert’ en shantykoor ‘Op volle kracht’. Als het shantykoor aanheft, denkt iemand hardop ‘dit zou mijn moeder ook geweldig vinden, maar ja… ze ligt altijd op bed’. Het komt de dames in de gele overalls ter ore. Niets is hen teveel: ze gaan direct naar binnen om moeder met bed en al naar de camping te halen. Er wordt zichtbaar genoten…

Verbinding

De camping wordt breed gedragen door de Ouddorpse gemeenschap. Dat bewijst de hoeveelheid aan sponsors wel. Spontaan werd er meegedacht door een karretje zand in de tuin te storten om een stukje strand na te bootsen. Surfzeilen, patat, kibbeling, ijs, bloemen, broodjes, soep, themamaterialen waaronder ook twee echte boten… “Dit is echt fantastisch. De kosten zijn zodoende relatief weinig.” De buurtbewoners zijn uitgenodigd voor de barbecue op woensdagavond. Een kleine vergoeding hebben ze er graag voor over en ze steken tegelijk een helpende hand uit.

Op naar de 5

Voor het derde jaar op rij organiseren ze een camping. Ontstaan vanuit de gedachte dat bewoners niet op vakantie kunnen – dus haalt CuraMare de vakantie naar de bewoners. “We gaan minstens door tot 5 jaar,” lacht Nella. “Het is zo’n succes! We hebben zelfs vragen gekregen van de bewoners uit de woonzorgcomplexen Schelphoekje en Derden Blok of ze mee mogen doen. Dus volgend jaar een tent erbij?”

Reacties