Pameijer en #Schoongoereeoverflakkee rapen rommel

Foto: PR Pameijer Werkt

Maandag 1 juli ging een groep van 17 mensen aan het werk om het strand schoon te maken na een mooi en druk weekend. “Het zou niet nodig moeten zijn,” verzucht een van de vrijwilligers.

Door Maria Evers

De vrijwilligers verzamelden 1200 liter zwerfafval. Strandclub Zee vond de schoonmaakactie een mooi initiatief. Ze wilden daarom graag sponsor zijn en beloonde de harde werkers met een goed

“Voorgaande drie jaar hebben we vanuit Pameijer Werkt deelgenomen aan ‘Juttersgeluk’,” vertelt Leonie van Nieuwenhuizen. Zij is leer/werk coach bij Pameijer Werk voor de afdeling Goeree-Overflakkee. “Juttersgeluk is een leuke, actieve, educatieve en ontspannen middag op het strand. De cliënten zijn er dan even lekker uit, ze ruimen veel rommel op en vooral peuken. Het geeft hen een goed gevoel om zo bezig te zijn. Er werd het afgelopen jaar ook regelmatig gevraagd of we weer mee gingen doen dit jaar.”

Groot probleem

Zwerfafval is en blijft een groot en actueel probleem. “De natuur een handje helpen zorgt bij onze cliënten voor een geval van ertoe doen. Hoe groot of klein hun bijdrage ook is,” zegt Van Nieuwenhuizen. “Helaas werd Juttersgeluk niet meer georganiseerd op het eiland. We hebben daarom contact opgenomen met de mensen achter de Facebookpagina ‘Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee’. Zij zijn heel actief is in het opruimen van zwerfafval en nu is er een mooie samenwerking ontstaan, waar we heel blij mee zijn.”

Hard nodig

Dat het hard nodig is, omdat er veel zwervuil is, weet Marcel Brevé als geen ander. Elke dag besteedt hij wel een paar uurtjes aan het verzamelen van zwerfvuil. Hij nam samen met Pascha Komttebed de groep van Pameijer onder zijn hoede. Terugkijkend: “Met zeventien andere mensen heerlijk wel vier uren aan het zwerfgrondstoffen speuren geweest. Onze eerste samenwerking kan een groot succes genoemd worden!”

“Was dat even leuk vandaag! Het weer was prachtig, al waaide het wat hard,” laat één van de deelnemers weten. “Toen wij nog lege vuilniszakken hadden leken wij wel op de kitesurfers (maar dan op het droge). Het viel niet mee om de zakken in bedwang te houden en soms waaide onze vondsten er weer even hard uit als wij ze er in stopten! Ondanks dat hebben wij toch 1200 liter aan zwervende voorwerpen bij elkaar kunnen rapen!”

'

Reacties

article
14845
Pameijer en #Schoongoereeoverflakkee rapen rommel
Maandag 1 juli ging een groep van 17 mensen aan het werk om het strand
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/zorgnieuws/14845/pameijer-en-schoongoereeoverflakkee-rapen-rommel/
2019-07-05T08:57:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2019/07/05084656/samen-opruimen-met-Pameijer.jpg
juttersgeluk, Pameijer Werkt, schoon, strand, zwerfafval
Nieuws, Zorg